Aktier

Markedsoversigt: Chr. Hansen blev sendt i skammekrogen - renten faldt

Chr. Hansen var torsdagens store prygelknabe, efter at ingredienskoncernen præsenterede et svagt regnskab med et skuffende bidrag fra opkøbte Jennewein.

FLSmidth-aktien hang også i bremsen efter en sænket anbefaling, mens der blandt sidepapirerne var fremgang til DFDS, Nilfisk og Cbrain efter opjusteringer.

C25-indekset lukkede 0,3 pct. højere i 1676,51, og det tyske DAX-indeks lå ved dansk lukketid i et tilsvarende plus.

- Vi har fået en del selskabsnyheder med regnskab fra Chr. Hansen og opjusteringer fra Nilfisk og DFDS. I Europa er stemningen mere positiv, hvilket kan skyldes rygter om en stor stimulanspakke fra Biden, der også skal tale senere i dag. Det samme skal Fed-chef Jerome Powell, siger Martin Munk, senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Chr. Hansen kom en snert dårligere end ventet igennem første kvartal af sit skæve regnskabsår 2020/21 målt på top- og bundlinjen. Det takserede investorerne til et kursfald på 4,9 pct. til 575,80 kr.

- Omsætningen presses dog af skuffende bidrag fra Jennewein og væsentlig valutamodvind. Kina er fortsat en udfordring for Chr. Hansen, som ikke ser en væsentlig forbedring i 2020/21, siger Sydbanks aktieanalytiker Per Fogh.

FLSmidth-aktien tabte 4,9 pct. til 218,50 kr., efter at finanshuset ABG Sundal Collier sænkede anbefalingen til "sælg" fra "hold".

Nilfisk opjusterede sine forventninger for 2020 efter en bedre end ventet afslutning på året. Nilfisk-aktien steg 6,8 pct. til 146,80 kr.

DFDS steg 3,5 pct. til 282,40 kr., efter at rederiet onsdag efter dansk børslukketid meddelte, at det nu venter et driftsresultat (EBITDA) før særlige poster på 2,73 mia. kr. mod tidligere 2,5-2,7 mia. kr.

Cbrains omsætning voksede med 24 pct. i 2020 sammenlignet med tidligere prognose på mindst 21 pct. Cbrain steg 9,9 pct. til 243,50 kr.

På obligationsmarkedet endte renten på den toneangivende danske statsobligation torsdag med et fald på 1 basispoint i minus 0,46 pct., efter at renten ved middagstid var oppe og vende i minus 0,44 pct.

Markedsdeltagerne fik torsdag eftermiddag dårligt nyt om det amerikanske arbejdsmarked, hvor 965.000 amerikanere i sidste uge meldte sig ledige mod ventet 789.000 amerikanere.

"Av, det går den forkerte vej i USA."

Sådan lød reaktionen fra cheføkonom Allan Sørensen fra Dansk Industri på torsdagens nyhed om, at ledigheden var steget til det højeste niveau i 20 uger.

Den økonomiske vækst i Tyskland faldt sidste år med 5,0 pct., når der ikke korrigeres for sæsonudsving. Det var et mindre fald mindre end ventet, idet analytikere adspurgt af Bloomberg havde ventet et fald på 5,2 pct.

Der kom også nyt fra Den Europæiske Centralbank, ECB. Referatet fra det seneste rentemøde viste, at alle medlemmer var enige om en større hjælpende hånd til den europæiske økonomi.

Markedsdeltagerne ventede også på meldinger fra den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, der skulle på talerstolen torsdag aften dansk tid.

Yderligere blev der også ventet på en mulig stimulusmelding fra den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, der var ventet i løbet af torsdagen.

Læs også
Top job