Aktier

Europa/lukning: Chipsektoren i hopla efter opløftende nyt fra Taiwan

De europæiske aktiemarkeder lukkede torsdag med stigninger for tredje dag i træk, hvor chipsektoren var i hopla, efter at Taiwan Semiconductor meddelte, at det vil øge sine investeringer med mere end 50 pct. til op mod 28 mia. dollar i år.

Det sendte de hollandske selskaber ASM International og ASML, der begge laver maskiner og udstyr til sektoren, op med henholdsvis 7,5 pct. og 5,7 pct.

En forøgelse af Taiwan Semiconductors (TSMC) investeringer kan øge salget hos producenter af maskiner og udstyr til fremstilling af chips.

Generelt var der medvind til de cykliske sektorer, idet den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, forbereder sig på at afsløre en pandemihjælpepakke, der ifølge CNN kan blive på 2000 mia. dollar.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks lukkede med et plus på 0,7 pct. Det tyske DAX-indeks blev løftet med 0,4 pct., og det britiske FTSE-indeks steg med 0,8 pct.

De europæiske bilproducenter var torsdag godt kørende med stigninger på 4,5 pct. til tyske Volkswagen og 3,0 pct. til franske Peugeot. Fiat Chrysler steg med 3,1 pct. til 13,17 euro modregnet et ekstraordinært udbytte på 1,84 euro.

Peugeot, der er midt i en fusion med Fiat Chrysler, fortalte, at det har set en stærk genopretning i andet halvår med en tilbagevenden til vækst i årets sidste kvartal.

Fiat Chrysler og Peugeot steg også forud for fusionen mellem de to bilkoncerner. Det fusionerede selskab kommer til at hedde Stallantis, der har første dag på børsen på mandag.

Læs også
Top job