Aktier

USA/lukning: Microsoft blev belønnet på endnu en rekorddag

De amerikanske aktier fortsatte torsdag det grønne spor, der satte ind ved indgangen til påsken.

Og fremgangen ser ud til at fortsætte fredag. Futures på de store aktieindeks indikerer små stigninger i Dow Jones og S&P 500, mens Nasdaq står til at åbne med et plus på over 0,4 pct., når markedet kommer i gang i New York senere på dagen.

Særligt teknologiaktierne var i kridthuset, mens begejstringen i Dow Jones-indekset blev holdt nede af fald i særligt energisektoren.

Risikovilligheden har generelt fået et løft henover påsken, hvor der torsdag og mandag var åbent i USA og stigninger på menuen.

Efter en lille pause tirsdag blev fremgangen fortsat onsdag og torsdag, og begge dage endte det med rekord for S&P 500-indekset.

Torsdag steg S&P 500-indekset 0,4 pct. til rekorden 4097,16, Nasdaq-indekset steg 1,0 pct. til 13.829,31, og Dow Jones måtte nøjes med et plus på 0,2 pct. til 33.502,40.

Den seneste uges fremgang skyldes blandt andet, at statsrenterne igen har været på retur, og det var også tilfældet torsdag, hvor den tiårige amerikanske statsrente endte 4 basispoint lavere i 1,63 pct.

STÆRK OPTAKT TIL REGNSKABER

For både S&P 500 og Dow Jones-indekset er kursen i øvrigt sat mod tredje uge på stribe med samlet fremgang.

Nasdaq-indekset er på vej mod sin anden uge på stribe med fremgang samlet set.

Det sker, inden næste uge byder på de første store regnskaber for første kvartal.

Og ifølge Refinitiv Financial Solutions vil regnskabssæsonen for første kvartal byde på den største vækst siden tredje kvartal 2018, hvilket kan være med til skubbe til optimismen i markedet.

ANALYTIKER-OPTIMISME LØFTEDE MICROSOFT

Blandt teknologiaktierne var Microsoft med til at trække op, efter at to finanshuse luftede positive analysekommentarer omkring selskabet.

Bank of America har løftet sit kursmål for Microsoft-aktien til 280 dollar fra 256 dollar og gentaget den positive anbefaling "køb", fremgår det af Bloomberg News.

Og også Morgan Stanley har ifølge nyhedsbureauet et meget positivt syn på Microsoft, som tilbyder en attraktiv værdisætning ifølge banken, der har aktien som en af sine klare favoritter.

Morgan Stanley har anbefalingen "overvægt" af Microsoft samt et kursmål på 290 dollar.

Aktien steg 1,4 pct. til 253,34 dollar.

I teknologisektoren var der samtidig også fremgang til flere af de øvrige store navne. Apple steg 1,9 pct. til 130,37 dollar, Amazon blev løftet med 0,6 pct. til 3298,94 dollar, og Googles moderselskab, Alphabet, steg 0,7 pct. til 2265,16 dollar.

ELI LILLY OG PARTNER SKUFFER MED COVID-RESULTATER

For medicinalselskabet Eli Lilly og partneren Incyte bød torsdagen på skuffende nyheder omkring lægemiddelkandidaten Baricitinib, der skal bruges til behandling af covid 19-patienter.

Midlet nåede nemlig ikke sine endemål i et fase 3-studie.

Ganske vist var der lidt færre patienter, som fik Baricitinib i kombination med standardbehandling, der blev yderligere behandlingskrævende og fik behov for ilt eller respirator - eller i sidste ende døde - end tilfældet var blandt de patienter, der alene fik standardbehandling.

Men resultaterne er ikke statistisk signifikante.

Alligevel steg Eli Lilly 0,2 pct. til 182,65 dollar, mens Incyte satte sig i det ellers positive marked. Den aktie faldt med 0,5 pct. til 80,99 dollar.

COSTCO HAVDE STÆRKT SALG I MARTS

Supermarkedskæden Costco steg med 0,6 pct. til 360,94 dollar, efter at selskabet sent onsdag meddelte, at det i marts opnåede en fremgang i det sammenlignelige salg på 16 pct.

Det var mere end ventet blandt analytikerne, der ifølge Metrix lød på 12,3 pct., rapporterer Bloomberg News.

Samlet steg nettoomsætningen over fem uger frem til 4. april med 17,6 pct. til 18,2 mia. dollar, rapporterer Bloomberg News.

Flere børshuse - herunder Goldman Sachs, Stifel og Wells Fargo - har efter opdateringen løftet kursmålene for aktien.

POWELL OVERVÅGER ARBEJDSLØSHED OG INFLATION

Torsdag holdt investorerne også godt øje med ord fra Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Han deltog nemlig i en paneldebat hos Den Internationale Valutafond, IMF, om den globale økonomi.

Her lovede han blandt andet, at han vil være med til at sikre, at USA vender helt tilbage til at være en stærk økonomi.

Og det vil betyde, at arbejdsløsheden skal yderligere ned.

- Vi er nødt til at blive ved med at minde os selv om, at selv om dele af økonomien bare klarer sig rigtig godt, så er der en stor gruppe af mennesker, som ikke gør, sagde Powell blandt andet i IMF-paneldebatten.

På et spørgsmål om den seneste tids stigende inflationsfrygt virkede centralbankchefen ikke synderligt bekymret, men svarede, at Federal Reserve vil reagere, hvis den stiger over et niveau, som banken er komfortabel med.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.