Aktier

Aktier/åbning: DFDS i fin form efter opjustering - C25 på rekordkurs

Det tegner til endnu en dag i rekordernes tegn, efter at det danske eliteindeks fredag starter med en stigning.

Helt fremme på aktiemarkedet ligge DFDS efter en opjustering.

Samlet stiger C25-indekset med 0,3 pct. til 1786,34 i de første handler, efter at indekset satte rekord torsdag med en stigning på 2,3 pct. til 1763,85. Holder plusset dagen ud, er der igen rekord til indekset.

Rederiet DFDS opjusterer forventningerne til 2021. Rederiet ser nu et driftsresultat, EBITDA, før særlige poster på 3,2-3,6 mia. kr. mod tidligere 3,0-3,5 mia. kr.

Aktien stiger 3,6 pct. til 354,80 kr.

Opjusteringen sker med henvisning til et stærkere fragtmarked.

- Der var som forventet en betydelig afmatning i mængder knyttet til Storbritannien i januar, efter at briterne opbyggede lagre i fjerde kvartal 2020. Siden da er volumen kommet sig hurtigere end forventet, skriver DFDS i en kortfattet børsmeddelelse.

Rederiet understreger i øvrigt, at usikkerheden fortsat er stor, og at der også resten af året er mulighed for, at forudsætningerne for prognosen ændrer sig væsentligt.

A.P. Møller-Mærsk er med i toppen af eliteindekset med et plus på 0,8 pct. for B-aktien til 14,985 kr., efter at raterne på fragt af containere fra Kina til resten af verden stiger for fjerde uge i træk - nu med 5,2 pct.

Vestas stiger med 0,5 pct. til 1334,40 kr. efter et plus torsdag på 10,2 pct. Selskabet er fortsat i fokus efter markante udmeldinger torsdag fra den amerikanske præsident, Joe Biden, om at klimaet igen er øverst på dagsordenen. Det skete på førstedagen af det todages virtuelle klimatopmøde, som 40 af verdens ledere - herunder statsminister Mette Frederiksen - er samlet til.

- USA har igen for alvor meldt sig ind i den globale klimakamp, med noget som investorerne tolker som bindende reduktionsmål, skriver Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, i en kommentar til udviklingen.

Han påpeger, at de grønne aktier de seneste måneder har været under pres, da opmærksomheden har været rettet mod, at "prisfastsættelsen er meget høj, grænsende til meget anstrengt."

Danske Bank ligger helt i toppen af C25 med et plus på 1,7 pct. til 116,70 kr. efter en turbulent uge med overraskende direktørskifte og amerikansk søgsmål.

Anbefalingen af aktien i Danske Bank er torsdag blevet løftet fra negative "undervægt" til den neutrale "ligevægt" af den amerikanske investeringsbank Morgan Stanley, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Kursmålet for aktien er sideløbende også blevet sat op med 18 pct. til 129 kr. fra førhen 109 kr. Det nye kursmål indikerer et positivt potentiale på 12 pct. i forhold til lukkekursen torsdag i 114,80 kr., hvor aktien endte uændret i forhold til dagen før.

Morgan Stanley har indtil torsdag haft en negativ anbefaling af aktien i Danske Bank siden slutningen af november 2020.

Morgan Stanley har også set nærmere på Nordea og har løftet kursmålet med 11 pct. til 100 svenske kr. - eller 73,43 danske kr. - fra førhen 90 svenske kr.

Anbefalingen er "overvægt". Morgan Stanley har haft en købsanbefaling af aktien i Nordea siden slutningen af januar, da kursen på aktien lå i 51,37 kr.

Nordea falder 0,1 pct. til 62,06 kr. i de første handler fredag morgen.

Blandt sidepapirerne har Alm. Brand fået hævet sit kursmål til 90 kr. fra 85 kr. hos Danske Bank. Det fremgår af PLX AI

Anbefalingen er uændret "køb".

Forsikringsaktien stiger med 0,9 pct. til 77,50 kr.

SEB løfter sin anbefaling af Lundbeck til "køb" fra "hold". Kursmålet fastholdes på 240 kr.

- Aktierne har underpræsteret, siden Lundbeck annoncerede, at foreløbige fase 3-data med Rexulti mod agitation i Alzheimers sygdom betød, at studiet fortsætter frem til slutningen af første halvår 2022 frem for at blive afsluttet nu.

- Hypen om den nye indikation for Rexulti er nu væk, skriver SEB i et notat.

Fredag stiger Lundbeck med 0,5 pct. til 190 kr.

Modsat har Royal Unibrew fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" hos Nordea, fremgår det af PLX AI.

Banken sætter ikke kursmål for aktier med en hold-anbefaling, men seneste kursmål, da banken anbefalede "køb" af bryggeriaktien, var 720 kr.

Royal Unibrew falder 0,7 pct. til 743,40 kr. efter en stigning torsdag til 2,1 pct. til rekorden 748,40 kr.

Helt i bund ligger Pandora med et fald på 0,8 pct. til 697,80 kr. uden selskabsspecifikke nyheder.

RTX, der laver trådløse kommunikationsløsninger, skar torsdag aften i sine forventninger til det forskudte regnskabsår 2020/21 og regner således med en omsætning på 450-500 mio. kr. for hele regnskabsåret mod tidligere 545-600 mio. kr.

Aktien falder markant 12,8 pct. til 171,20 kr. fredag morgen.

Sourcing- og servicevirksomheden Solar har fået løftet sit kursmål til 590 kr. fra 510 kr. af Danske Bank, der i samme ombæring fastholder anbefalingen "køb", fremgår det af Bloomberg News.

Investeringsbanken Carnegie går samme vej og hæver sit kursmål til 795 kr. fra 590 kr. Det skriver PLX AI.

Reaktionerne kommer, efter at Solar torsdag opjusterede forventningerne til 2021.

Solar-aktien stiger 3,1 pct. til 528 kr.

FLSmidth har fredag morgen fået nye fra cementgiganten Lafargeholcim, der i første kvartal 2021 langt flere penge end på samme tidspunkt sidste år.

Selskabet fremhæver blandt andet den store amerikanske infrastrukturplan "Build Back Better", Indiens "National Infrastructure Pipeline" samt en stor britisk infrastrukturplan på 800 mia. schweizerfranc.

Lafargeholcim venter på den baggrund kraftig vækst fremadrettet.

FLSmidth falder med 0,4 pct. til 222,80 kr. i den indledende handel.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.