Aktier

Europa/middag: Lille Stoxx 600-plus med energiselskaber i front

De europæiske aktiemarkeder ligger tirsdag over middag med små stigninger, idet planer om at lette på pandemirestriktionerne i regionen har understøttet de sektorer, der har været hårdest ramt af nedlukningerne.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indkes ligger tirsdag med en stigning på 0,1 pct.

Det er især de britiske aktier i Ftse 100-indekset, der med et plus på 0,7 pct., er med til at trække op, efter at børsen i London havde lukket mandag, hvor stemningen generelt var positivt.

Siden alle tiders højeste niveau i midten af april har Stoxx 600-indekset handlet i et snævert interval, hvor stigningerne forud for regnskabssæsonen satte barren for regnskaberne for første kvartal højt.

Regnskabssæsonen har været den mindst volatile på de europæiske markeder siden før pandemien.

- Vi er på rigtig høje niveauer, og vi har brug for mere end bare god ordlyd fra virksomhederne for at komme videre op, vurderer Guillermo Hernandez Sampere, handelschef hos MPPM EK til Bloomberg News.

Energiaktierne er flyvende med en sektorstigning i Stoxx 600-indekset på 2,5 pct.

Den britiske oliekoncern BP stiger 3 pct., og den franske oliekoncern Total løftes med 2,6 pct.

Olieselskaberne bliver løftet sammen med oliepriserne, der tirsdag er understøttet af øget optimisme om at en genopretning af den økonomiske aktivitet i USA og Europa vil understøtte efterspørgslen.

Aktierne i tyske Teamviewer, der blandt andet leverer softwareløsninger til fjernstyring af mobile enheder og pc'ere, falder trods bedre end ventet driftsoverskud, men fordi omsætningen skuffede.

Teamviewer-aktien falder 7,6 pct. til 36,70 euro, hvilket er det næststørste fald i Stoxx 600-indekset.

Helt i bunden af indekset ligger Nel med et fald på 9,3 pct., efter at den norske leverandør af hydrogenteknologi har leveret et skuffende regnskab, hvor både salget, den frie pengestrøm og EBITDA-indtjeningen skuffer.

Læs også
Top job