Obligationer

Obligationer/åbning: Renten falder forud for vigtige USA-nøgletal

Der er små rentefald på det danske obligationsmarked kort efter handelsstart onsdag, hvor nyt om coronavirusudbruddet og en række amerikanske nøgletal kan løbe med den store opmærksomhed.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation starter onsdag 2 basispoint lavere i minus 0,25 pct. Tirsdag steg renten på det tiårige statspapir omvendt 7 basispoint til minus 0,23 pct.

Fokus i markedet har de seneste uger været rettet mod det globale udbrud af coronavirus og arbejdet med at inddæmme smitten samt centralbanker og regeringers tiltag for at inddæmme de økonomiske konsekvenser heraf.

Onsdag kan investorerne også holde øje med en række amerikanske nøgletal, der offentliggøres i løbet af eftermiddagen.

Det drejer sig blandt andet om ADP’s beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked, der ses som en forløber for fredagens officielle amerikanske jobrapport.

Derudover offentliggøres de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, for marts. Økonomerne venter ifølge Bloomberg News et fald til 44,5 fra 50,1.

Hos Sydbank vil makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel holde særligt øje med netop de to nøgletal, som han kalder for vigtige pejlemærker for den amerikanske økonomi.

- Vi er på udkig efter, hvor kraftigt den amerikanske økonomi er ramt af Covid-19. Et større fald i ADP-beskæftigelsen eller ISM-indekset end ventet kan presse renterne ned, skriver han i en kommentar onsdag morgen.

Natten til onsdag har investorerne også fået nye PMI-tal fra Kina.

Aktiviteten i den kinesiske fremstillingssektor viser med et indeks på 50,1 en langt større forbedring end ventet i marts, fremgår det af den private PMI-måling fra Caixin.

Det er en fremgang fra et indeks på 40,3 i februar og bedre end økonomernes forventning om et PMI-indeks på 45,0, viser estimater fra Bloomberg News.

Læs også
Top job