Obligationer

Obligationer/middag: Små rentedyk frem mod vigtige nøgletal fra USA

Det danske obligationsmarked er præget af små rentefald i middagshandlen onsdag, hvor renten på det ledende tiårige statspapir falder 2 basispoint til minus 0,25 pct.

Den seneste tid har markedet haft fokus på udviklingen i den globale spredning af en ny type coronavirus, hvor regeringer og centralbanker verden over har indført tiltag for at afdæmpe de økonomiske konsekvenser.

Onsdag har Nationalbanken i en ny analyse vurderet, at den danske økonomi kan skrumpe 3-10 pct. på grund af virusudbruddet, som har kostet virksomheder store summer af penge og sendt mange ud i arbejdsløshed.

Foruden eventuelle udmeldinger omkring coronavirusudbruddet kan investorerne onsdag finde input til handlen i en stribe amerikanske nøgletal, der offentliggøres i løbet af eftermiddagen.

Blandt andet offentliggøres ADP's beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked, der ses som en forløber for fredagens officielle jobrapport.

Hos Sydbank vil makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel holde særligt øje med netop ADP-rapporten, ligesom der også holdes øje med de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM.

I marts ventes det at falde til 44,5 fra 50,1 ifølge Bloomberg News. En værdi over 50 indikerer stigende aktivitet, mens en værdi under 50 indikerer tilbagegang.

- Vi er på udkig efter, hvor kraftigt den amerikanske økonomi er ramt af Covid-19. Et større fald i ADP-beskæftigelsen eller ISM-indekset end ventet kan presse renterne ned, skriver han i en kommentar onsdag morgen.

Læs også
Top job