Obligationer

Obligationer/middag: Renten danser sidelæns

Det danske obligationsmarked holder tirsdag fast i et mindre rentefald. Renten på den toneangivende tiårige statsobligation ligger 4 basispoint lavere end før påske i minus 0,14 pct. I onsdags lukkede renten i minus 0,10 pct.

Nøgletalskalenderen er tirsdag stort set tom, men fra Kina er der natten til tirsdag leveret bedre end ventede handelsbalancetal, hvor både eksporten og importen var bedre end frygtet.

Det er dog også fortsat udviklingen i coronaviruspandemien, der sætter dagsordenen, hvor opmærksomheden er rettet mod hjælpepakker fra politikere og centralbanker samt genåbning af flere økonomier.

- Genåbningen bliver dog efter alt at dømme langsom og gradvis. Eksempelvis forlængede Frankrig i går sit udgangsforbud til den 11. maj. I USA overvejer Trump og ti større stater herunder New York, hvordan og hvornår en gradvis genåbning kan finde sted, skriver makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

Tirsdag morgen leverede Danmarks Statistik inflationstal for marts, der viste en årlig stigning på 0,4 pct. sammenlignet med en stigning på 0,8 pct. i februar.

- Det er i høj grad prisændringer inden for transport, herunder særligt prisfald på benzin og diesel, der trækker den årlige stigning i marts ned i forhold til februar. Prisindekset for brændstof ligger nu på det laveste niveau siden november 2016. Omvendt trækker hovedgruppen beklædning og fodtøj mest op i årsstigningen i marts, skriver Danmarks Statistik.

Der kommer i løbet af ugen flere nøgletal, hvor opmærksomheden onsdag vil blive rettet mod amerikanske tal for detailsalget og industriproduktionen.

Torsdag vil investorerne have fokus på den amerikanske opgørelse over nytilmeldte ledige, hvor der vil blive kigget efter om den voldsomme stigning i ledighedskøen ebber ud. Natten til fredag leveres kinesiske BNP-tal for første kvartal.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.