Obligationer

Obligationer/åbning: Positiv stemning løfter renten fra start

Stor vækstnedgang i Kina i årets første kvartal er ikke nok til at spænde ben for en optimistisk stemning på de finansielle markeder fredag morgen, hvor også det danske obligationsmarked starter handelsdagen med rentestigninger.

Investorerne ser også generelt ud til at have mere mod på risiko fredag morgen, hvor der er fremgang på aktiemarkederne i Asien og i både amerikanske og europæiske aktiefutures.

Den store appetit på at købe aktier kan ske blandt andet på bekostning af obligationer, og det fører til faldende obligationskurser og stigende renter.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation stiger 2 basispoint til minus 0,23 pct. efter torsdagens fald på 2 basispoint.

Dermed stiger det danske renten lidt mere afdæmpet end den amerikanske pendant, der fredag morgen ligger 8 basispoint højere end ved dansk lukketid torsdag.

Den optimistiske stemning på de finansielle markeder fredag morgen skyldes især et håb om nye behandlingsmuligheder af Covid-19 og nyt fra Det Hvide Hus om planen for en genåbning af den amerikanske økonomi.

Natten til fredag er der også offentliggjort nye tal for udviklingen i det kinesiske bruttonationalprodukt (BNP).

Den økonomiske vækst i Kina i sæsonkorrigerede tal landede på minus 9,8 pct. i første kvartal i forhold til kvartalet før, hvor væksten var positiv på 1,5 pct.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en negativ vækst 12,0 pct. på kvartalsbasis.

Senere fredag får investorerne også nyt om udviklingen i forbrugerpriserne i eurozonens i marts, ligesom nøgletallet for ledende indikatorer i USA offentliggøres fredag eftermiddag.

Torsdag var investorernes opmærksomhed især rettet mod opgørelsen af nytilmeldte ledige i USA. Den viste, at hele 5,25 mio. amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, men markedet havde allerede forberedt sig på de dystre tal.

Økonomerne havde på forhånd forventet, at 5,5 mio. amerikanere havde stillet sig i arbejdsløshedskøen, og derfor kom det ikke som den helt store overraskelse for markedet.

Alligevel har antallet af tabte job allerede oversteget jobtabet under finanskrisen, og samtidig viste et par andre nøgletal sig også skuffende torsdag.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.