Obligationer

Obligationer/åbning: Uændret rente med fokus på PMI-tal

Det danske obligationsmarked er startet med en uændret rente, på en dag hvor opmærksomheden er rettet mod reviderede PMI-erhvervstillidsopgørelser fra blandt andet USA, eurozonen og Tyskland.

Renten på den tiårige danske statsobligation er mandag åbnet i minus 0,46 pct., hvilket er samme niveau, som den sluttede 2020 af med.

Markedsdeltagerne har natten til mandag fået PMI-tal fra Kina, hvor der er præsenteret tal for fremstillingssektoren udarbejdet af Caixin.

Det viser et fald til 53,0 i december fra 54,9 i november. Økonomernes vurdering inden offentliggørelsen lød på 54,7 ifølge Bloomberg News.

Indekset, der bygger på indkøbschefers tilbagemeldinger, viser med et indeks over 50 dermed fortsat fremgang, men i et lidt lavere tempo.

Chefanalytiker i Danske Bank Allan von Mehren vurderer, at Kina vil gå yderligere et gear ned i løbet af de næste seks måneder.

- Indhentningseffekten fra en produktion, der lå helt ekstraordinært underdrejet i første kvartal, er ved at være bag os, hvilket kun gør det naturligt, at væksten aftager, vurderer chefanalytikeren.

Det nye år bliver skudt stille og roligt i gang med en række reviderede PMI-opgørelser, hvor Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel vil have mest fokus på opgørelsen fra eurozonen, der præsenteres klokken 10.

- Blandt dagens nøgletal vil der sandsynligvis blive holdt lidt øje med de reviderede PMI-tal fra eurozonen. Opjusteres PMI-tallene for december kan det presse renterne en tand op, vurderer makroanalytikeren.

Investorerne fik torsdag også lidt nyt fra den amerikanske arbejdsløshedskø, idet der blev præsenteret tal for nytilmeldte ledige.

De viste et fald til 787.000 fra 806.000 for ugen forinden, hvor økonomerne havde ventet en stigning til 835.000.

Læs også
Top job