Obligationer

Obligationer/åbning: Flad renteudvikling med fokus på omvalg og ISM

Renten på den tiårige danske statsobligation åbner tirsdag i minus 0,50 pct., hvilket er det samme som mandag eftermiddag.

Obligationsinvestorerne vil tirsdag blandt andet have fokus på omvalget til Senatet i Georgia samt ISM-erhvervstillidsopgørelsen fra USA.

Tirsdagen har allerede budt på nyt fra den tyske detailhandel, der i november steg med 1,9 pct. i forhold til måneden før.

Til sammenligning havde økonomerne ifølge Bloomberg News ventet et fald på 2,0 pct.

En af årets første store begivenheder er omvalget til Senatet i delstaten Georgia, hvor vælgerne skal finde statens to repræsentanter til Senatet i Washington.

Overtager Demokraterne statens to repræsentanter, tipper flertallet i Senatet til Demokraternes fordel, og dermed har partiet fuld parlamentarisk kontrol i Washington med flertal i begge Kongressens kamre og Joe Biden som præsident i Det Hvide Hus.

- To sæder til Demokraterne fra Georgia kan lægge et opadgående pres på de lange obligationsrenter, da det øger sandsynligheden for store offentlige investeringer i blandt andet en grøn omstilling, vurderer Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel.

Omvendt kan det ifølge Sydbanks makroanalytiker også løfte sandsynligheden for reguleringer af medicinpriser og de store teknologivirksomheder.

Det kan ifølge Sydbank dog tage flere dage før, der kan bringes et resultat fra tirsdagens valg i Georgia, og det ventes tidligst onsdag morgen dansk tid.

Tirsdagens store nøgletalsbegivenhed er eftermiddagens offentliggørelse af ISM-erhvervstilliden for fremstillingssektoren, hvor økonomerne for december venter et fald til 56,7 fra 57,5 i november.

Den tyske ledighedskø kommer i fokus tirsdag formiddag, hvor økonomerne venter, at antallet af arbejdsløse vil være steget med 10.000 i december efter et overraskende fald på 39.000 i november.

- I december vil vi have fokus på, hvordan nedlukningen af den tyske økonomi i midten af december har påvirket arbejdsmarkedet, skriver Mathias Dollerup Sproegel.

Læs også
Top job