Obligationer

Obligationer/åbning: Uændret rente i venten på tal og Powell-tale

Det danske obligationsmarked er torsdag åbnet med en rente for det ledende tiårige statsobligation på niveau med slutniveauet onsdag.

Torsdag morgen ligger renten i minus 0,45 pct, hvilket også var slutniveauet onsdag efter et fald på 6 basispoint.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt onsdag med 4 basispoint til 1,09 pct., men var i løbet af dagen oppe i 1,13 pct. og nede i 1,07 pct.

Torsdag morgen stiger renten på den tiårige T-bond til 1,11 pct. på markedet i Tokyo - et enkelt basispoint over renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede onsdag.

Nøgletalskalenderen torsdag er domineret af tyske BNP og det ugentlig arbejdsløshedstal fra USA.

Den tyske BNP-vækst i 2020 offentliggøres kl. 10 og ventes ifølge Bloomberg at vise et fald på 5,2 pct. mod en stigning på 0,6 pct. året.

Kl. 14.30 kommer der tal for nytilmeldte ledige. Det ventes, at 789.000 amerikanere stillede sig op i arbejdsløshedskøen for første gang i sidste uge mod 787.000 ugen før.

Det er en time før offentliggørelsen af referat fra seneste rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB.

Der kan komme fokus på om Fed-chef Jerome Powell, der taler efter dansk lukketid - kl. 18.30.

Fokus vil være på, om han vil komme med nogle kommentarer til den kraftige stigning i de amerikanske markedsrenter i begyndelsen af det nye år.

Denne uge har budt på en del taler fra Fed-direktører, påpeger Sydbanks makroanalytiker Mathias Dollerup Sproegel i en morgenkommentar.

- Direktørerne har givet udtryk for, at den rekordlave styringsrente på 0,00 – 0,25 pct. vil blive fastholdt i lang tid, skriver han, men fremhæver også, at enkelte direktører dog signalerer, at de ikke vil udelukke en finjustering af de store obligationskøb i løbet af 2021.

- Det kunne eksempelvis være en nedtrapning i opkøbstempoet, hvis vækstudsigterne forbedres, noterer han.

Da Powell er chefen, har han naturligvis en kolossal stor stemme i renteudvalget, og der vil derfor blive lyttet efter, hvilke signaler han sender, anfører Mathias Dollerup Sproegel.

Læs også
Top job