Råstoffer

Råvarer: Roligt oliemarked ser afventende mod Opec-beslutning

Handlen på oliemarkedet er tirsdag morgen begyndt uden de store udsving, da investorer ser afventende mod resultatet af de igangværende forhandlinger mellem Organisationen af Olieeksporterende Lande samt dens allierede, Opec+.

Det skriver Reuters.

Oliepriserne ligger dog en anelse under niveauet fra dansk børslukketid mandag.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 50,97 dollar mod 51,16 dollar mandag ved dansk børslukketid. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 47,56 dollar mod 47,68 dollar mandag eftermiddag.

Oliemarkedet tog sig et dyk mandag aften, efter at Opec-forhandlingerne ikke udmøntede sig i en produktionsaftale.

På den ene side af forhandlingsbordet argumenterer Saudi-Arabien for at svække produktionen på grund af de mange coronarestriktioner på verdensplan. På den anden side peger Rusland på en voksende efterspørgsel og kræver et større udbud.

Derfor er alle handleres øjne fortsat rettet mod forhandlingerne tirsdag.

På udbudssiden støttes oliepriserne af uroligheder i Mellemøsten.

Irans revolutionsgarde overtog mandag et Sydkoreansk tankskib og tilbageholdte mandskabet. Operationen sker, mens Teheran og Seoul er endt i konflikt omkring iranske finanser, der er indefrosset i sydkoreanske banker på grund af amerikanske sanktioner.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld 1939,27 dollar mod 1943,35 dollar mandag klokken 17. Et ton kobber koster tirsdag morgen 7920 dollar mod 7766 dollar mandag eftermiddag.

Læs også
Top job