Valuta

Valuta: Dollar fortsat under pres - Kina hæver vekselkurs

Kineserne har hævet vekselkursen for yuan til det højeste niveau i 30 måneder for at støtte efterspørgslen efter andre valutaer, skriver Reuters.

- Hvis den kinesiske valuta styrkes, smitter det til en vis grad af på andre asiatiske valutaer. Det er et meget stort træk set i enhver historisk målestok, og jeg tror ikke, at markedet kan ignorere det, siger Ray Attrill, valutastrateg i National Australia Bank, til Reuters.

Tirsdag morgen skulle der 6,4301 yuan til 1 dollar, hvilket er det laveste niveau siden juni 2018. Den 31. december sidste år skulle der 6,5562 yuan til at købe 1 dollar.

Tirsdag er der mere eller mindre stilstand i dollarkursen over for euro, da der går 1,2269 dollar til en euro mod 1,2271 dollar mandag. På årets sidste dag i 2020 skulle der 1,2226 dollar til en euro.

Dollar er påvirket af bekymringer om udfaldet af senatsvalget i Georgia og det stigende antal smittetilfælde med coronavirus, der har fået investorerne til at søge mod sikre havne - herunder dollar.

- Mens det stigende antal covid-19-tilfælde fortsat er den største risiko på den korte bane, så fortsætter markedet med at fokusere på udsigterne til vaccinen og det eventuelle globale økonomiske opsving, skriver ING Bank og uddyber:

- Mens en mulig demokratisk sejr kan give anledning til bekymring for mere regulering, opvejes det af forventningerne om større finanspolitisk stimulus - hvilket kan presse dollar i de kommende måneder.

Prisen på dollar er 102,91 yen tirsdag eftermiddag mod 103,13 yen for en dollar mandag eftermiddag.

Læs også
Top job