Valuta
BREAKING

Valuta: Svensk krone styrket på - forholdsvis - solid økonomi

Den svenske krone er inde i et godt forløb, efter et lavpunkt den 19. marts sidste år, hvor der skulle 0,6544 kr. til en af de svenske.

Tirsdag skal der 0,7384 kr. til en svensk mod 0,7386 kr. mandag eftermiddag.

- Den svenske økonomi voksede med 0,4 pct. i november efter en fremgang på 0,7 pct. i oktober og har vist fremgang seks måneder i træk, skriver Kim Blindbæk, seniorøkonomi i Sydbank, i en kommentar.

Han påpeger, at de seneste opgørelser over bruttonationalproduktet viser, at Sveriges Riksbank måske ser for dystert på den svenske økonomi.

- Riksbanken forventer i øjeblikket, at den svenske økonomi vil skrumpe med 1,2 pct. i fjerde kvartal af 2020. Det vil kræve en tilbagegang på omkring 2 pct. i december, for at Riksbanken skal få ret, påpeger han og fortsætter:

- I løbet af november og december har den svenske regering dog skruet op for restriktionerne. Det vil lægge pres på den økonomiske vækst i december.

Ifølge Sydbank er den svenske krone blandt de valutaer, der har klaret sig bedst i kølvandet af coronakrisen med en stigning på 3,4 pct. overfor danske kroner i 2020. Og Sydbank venter, at den svenske krone kan blive styrket yderlig i år.

I de store valutakryds svækkes den amerikanske dollar en spids overfor euro efter tre dages styrkelse på udsigten til en ny amerikansk hjælpepakke.

Tirsdag handles euro i 1,2159 dollar mod 1,2151 dollar mandag eftermiddag.

Mens dollar styrkes mod euro, svækkes den amerikanske møntfod også mod japanske yen. Dollar handles i 104,19 yen tirsdag middag mod 104,29 yen mandag.

Læs også
Top job