Valuta

Valuta: Dollar holder niveauet på forventning om stor hjælpepakke

Den amerikanske dollar holder torsdag skansen og er en smule stærkere end det laveste niveau i tre år, idet forventningerne om en store hjælpepakke fra den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, har skubbet renten op på de amerikanske statsobligationer.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation er steget, efter at CNN har rapporteret, at en hjælpepakke på cirka 2000 mia. dollar kan være på vej, hvilket har understøttet dollar og svækket guldprisen.

Dollarspot-indekset stiger med 0,2 pct. til 90,55, idet investorerne afventer stimulusmeldingerne fra Joe Biden.

Den amerikanske dollar er blevet styrket de seneste fire ud af fem handelssessioner, idet udsigten til mere stimulus har presset de amerikanske statsobligationer, hvilket for første gang siden marts har sendt den effektive rente på den tiårige statsobligation op over 1 pct.

Forventningerne er høje, men mange analytikere vurderer ifølge Reuters, at hjælpepakken allerede er indregnet.

- Vi føler, at den finansielle kat allerede er ude af sækken: Det vil kræve meget for at overraske markederne efter den omprisning vi så sidste uge, vurderer analytikere fra ING ifølge Reuters.

Benjamin Melman, investeringschef hos Edmond de Rothschild AM, er også forsigtig, idet han ifølge Reuters vurderer, at Biden kan blive nødt til at reducere sin stimulusplan for at få den igennem Kongressen.

Euro koster torsdag eftermiddag 1,2112 dollar mod 1,2160 dollar onsdag, mens dollar ligger i 104,10 yen per dollar mod 103,95 yen onsdag.

Pund koster samtidig 1,3624 dollar mod 1,3640 dollar onsdag eftermiddag.

Læs også
Top job