Investor

Chr. Hansen har klaret sig dårligere end ventet - men fastholder forventningerne

Den danske ingredienskoncern Chr. Hansen er kommet ud af første halvår i sit forskudte regnskabsår med et resultat på 380 mio. kr.

Foto: Chr. Hansen

Toplinjen fortsætter med at vokse markant i Chr. Hansen, men væksten har ikke helt kunnet leve op til forventningerne fra det samlede analytikerkorps.

Analytikerne havde sat næsen op efter en omsætning på 269 mio. euro svarende til 2 mia. kr. i andet kvartal, men Chr. Hansen leverede en omsætning på 263,7 mio. euro.

Det viser regnskabet for andet kvartal i det forskudte regnskabsår fra den danske ingredienskoncern. På direktionsgangen har man dog ikke skelet til analytikerkorpsets forventninger, da man vurderede kvartalet.

»Den solide udvikling fra 1. kvartal fortsætter ind i 2. kvartal, med kraftig vækst i Food Cultures & Enzymes fra alle produktkategorier og regioner,« udtaler Cees de Jong, der er adm. direktør i Chr. Hansen, i forbindelse med regnskabet.

Toplinjen er ikke det eneste sted, hvor regnskabet ikke helt lever op til analytikernes forventninger. Posterne EBIT før særlige poster og selve resultatet er også en anelse svagere end ventet. EBIT før særlige poster endte på 71,2 mio. euro, mens Chr. Hansen fik et overskud efter skat på 51,1 mio. euro., svarende til 380 mio. kr.

Chr. Hansen oplyser i forbindelse med regnskabet, at man fastholder forventningerne til hele regnskabsåret. De lyder på en omsætningsvækst i intervallet 8-10 pct., en EBIT-margin før særlige poster på ca. 28,9 pct. og frie pengestrømme på ca. 188 mio. euro.

Chr. Hansen 2. kvartal (mio. euro) 2017/18 2016/17
Omsætning 263,7 259,4
Driftsresultat (EBIT før særlige poster) 71,2 70,1
Resultat efter skat 51,1 50,9
Læs også
Top job