Investor

Analytiker om Mærsk-regnskab: Der er enkelte lyspunkter i elendigheden

Foto: Katinka Hustad

Mærsk kæmper med et hårdt marked for containerfragt, hvilket sidste uges nedjustering var et tydeligt vidnesbyrd om.

Men i al dårligdommen er der positive tegn at finde for forretningen - også i fredagens halvårsregnskab fra rederiet. Det vurderer analytiker Morten Imsgard fra Sydbank efter at have taget et kig på de endelige tal for den dominerende Ocean-forretning, der dækker over koncernens to store containerrederier, Maersk Line og Hamburg Süd.

- Vi kendte indtjeningsniveauet (fra nedjusteringen, red.), men der er egentlig nogen positive pejlemærker i den elendighed, som præger containermarkedet for øjeblikket. De formår at realisere en ret god fragtvolumen i andet kvartal og har rigtig godt styr på deres enhedsomkostninger, siger Morten Imsgard til Ritzau Finans.

Til den negative side trækker, at fragtraterne er under pres - de faldt i snit til 1840 dollar per fyrrefodscontainer (FFE) fra 1863 dollar i samme kvartal for et år siden.

- Men hvis man ser ind i tredje kvartal, så er fragtraten kravlet betydeligt op siden andet kvartal, og hvis det niveau viser sig holdbart på den anden side af højsæsonen, som er i gang i øjeblikket, vil det hjælpe dem betydeligt på indtjeningssiden.

- Så i al elendigheden er der også nogle lyspunkter. Mærsk gør egentlig nogen ting rigtigt og styrer Ocean-forretningen så godt som muligt. De leverer ikke tilfredsstillende resultater, men de er hæderlige, når man tager det vanskelige marked i betragtning, opsummerer Morten Imsgard.

Mærsk B-aktierne stiger fredag 4,4 pct. til 9014 kr. efter halvårsregnskabet, som også bød på planer om at børsnotere divisionen Maersk Drilling i 2019.

Læs også
Top job