Investor

Strejkeramt flyselskab havde massive aflysninger i august

Ryanair har haft store problemer med strejker i august, og det kan ses i selskabets trafiktal.

Foto: Shawn Pogatchnik Foto: AP/Shawn Pogatchnik

Det irske lavprisselskab Ryanair var ramt af en stor pilotstrejke tidligere i august og måtte derfor aflyse 550 flyafgange i august mod kun 27 samme tid sidste år.

Flyselskabet peger på pilotstrejken som værende årsag, men også mangel på flyveledere tvang flyselskabet til at aflyse flere planlagte ruter.

Det viser trafiktallene for august ifølge Ritzau Finans.

- Desværre fik mere end 100.000 Ryanair-gæster deres fly aflyst i august på grund af mangel på flyveledere i Storbritannien, Tyskland og Frankrig samt en dag med unødvendig pilotstrejke.

- Ryanair kalder på handling fra EU-Kommissionen, som må løse manglen på flyledere, som har ødelagt rejseplanerne for millioner af europæere denne sommer, siger marketingchef i Ryanair Kenny Jacobs i en meddelelse.

Selv om lavprisflyselskabet var tvunget til at aflyse flere afgange, så steg den samlede trafik ni procent til godt og vel 13,8 millioner passagerer i forhold til sidste år, mens kapacitetsudnyttelsen endte på 97 procent.

Piloternes strejke bundede i utilfredshed med de manglende fremskridt i forhandlingerne om en overenskomst, og Ryanair har været tvunget til at aflyse hundredvis af flyafgange siden midten af juli.

Læs også
Top job