Investor

Trumps forslag til regnskabsaflæggelse er positivt for langsigtede investorer

Artiklens øverste billede
Jens Elkjær, adm. direktør, Skagen Fondene Danmark

Da Trump på twitter antydede, at den finansielle rapporteringsfrekvens for børsnoterede selskaber burde ændres, var kritikere hurtige til at påpege, at mindre rapportering betyder mindre gennemsigtighed og dermed større risiko for investorerne.

Men er kritikken misforstået? Den overser i hvert fald tre centrale investeringsaspekter, som kan have positiv indvirkning for langsigtede investorer.

Først og fremmest bør ledelsen fokusere på at lede virksomheden. Ikke på at diskutere decimalerne i kvartalsrapporterne med investorerne. Topcheferne bruger hvert kvartal enormt meget tid på "opdatering af markedet". Forestil dig den tid og energi, der kræves for gentagne gange at forberede sig, fremlægge og diskutere kvartalsresultaterne.  Tænk hvis denne energi blev kanaliseret til at forbedre virksomhedens drift.

Der er ingen tvivl om regulatorernes gode hensigter bag rapporteringskravene, men vores digitale tidsalder er nået til et punkt, hvor man kan argumentere for, at det høje informationsniveau muligvis gør mere skade, end hvad godt er, når det gælder gennemsigtighed. Læg dertil de uundgåelige udsving i tallene fra kvartal til kvartal på grund af engangsvariabler, fx valutakurser og vejrforhold, som yderligere reducerer brugen af ​​kvartalstallene.  

Med finanskrisen frisk i hukommelsen går virksomhedsledere forståeligt ikke foran, når det gælder spørgsmålet om mindre offentliggørelse. Men som langsigtede investorer bør man favorisere en less-is-more tilgang. Højere gennemsigtighed kommer ikke kun af mere information, men af fokus på relevante oplysninger.

Den hype og kortsynethed der omgiver kvartalstallene, giver anledning til store kursudsving og distraherer sandsynligvis både virksomhedernes og investorernes langsigtede perspektiv. Mere bekymrende, det kan også afskrække virksomheder fra at foretage sunde langsigtede investeringer for på kort sigt at pumpe overskuddet op.

Kvartalsrapporterne kan skabe volatilitet, som kortsigtede investorer kan profitere på, men næppe gavner langsigtede investorer, som ønsker at virksomhederne skal agere på langt sigt.

Hvad er løsningen? Er Trump på rette vej? Strukturen findes allerede i Storbritannien. Virksomheder registreret i Storbritannien giver en komplet halv- og helårsrapportering. Derudover offentliggør de fleste virksomheder en kort interim management statement (IMS) med udvalgte nøgletal og kortfattede kommentarer. Effektivt adresseres de centrale investeringsaspekter. Kortsigtet støj elimineres, og investorer og ledelsen fokuserer på det langsigtede. Det kan anses for at være best-in-class.

En langsigtet tilgang fra ledelsen og investorerne vil i sidste ende gavne langsigtede investorer.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.