Investor

Efter flere opgør: Milliardæren Henrik Lind har solgt stor aktiepost i Danske Andelskassers Bank

Lind Invest, der tidligere var storaktionær i Danske Andelskassers Bank, har solgt hele sin aktiepost i banken.

Henrik Lind stiftede Danske Commodities i 2004. Han var direktør frem til 2010. I dag er han ude af den daglige ledelse. Foto: Mikkel Berg Pedersen Foto: Mikkel Berg Pedersen.

Milliardæren Henrik Lind har banet vejen for Spar Nords overtagelsesplaner i Danske Andelskassers Bank. Milliardæren har via sit selskab Lind Invest solgt sin store aktiepost i Danske Andelskassers Bank (DAB) til Spar Nord.

Lind Invest er Henrik Linds eneejede investeringskontor eller family office, og selskabet oplyser i en kortfattet meddelelse, at »Lind Invest har solgt alle sine aktier i Danske Andelskassers Bank«.

»Vi er glade for, at vi med salget kan realisere et meget tilfredsstillende afkast på investeringen,« udtaler Kasper Herrestrup, der er investeringsdirektør i Lind Invest i meddelelsen.

Salget af aktieposten i DAB kommer efter flere opgør med bankens bestyrelse. På en ekstraordinær generalforsamling i 2016 forsøgte Henrik Lind at få smidt bestyrelsen på porten.

Ønsket om at skifte bestyrelsen ud kom sig af, at bestyrelsen ikke ville indlede forhandlinger med Spar Nord, som allerede dengang ifølge Henrik Lind var klar til at overtage den trængte bank.

Henrik Lind led dog et nederlag på den ekstraordinære generalforsamling. Som Finans efterfølgende kunne fortælle, blev der i 2017 indgået våbenhvile mellem Henrik Lind og bestyrelsesformanden.

Spar Nord oplyser, at banken har købt flere end 39 mio. aktier i DAB for 236 mio. kr., og at den nordjyske bank dermed er oppe på en ejerandel på 27 pct. Det gør Spar Nord til den største aktionær i DAB, og Spar Nord er klar til at overtage hele aktieposten.

»Efter vores opfattelse er DAB en rigtig interessant bank, og vi tror, at en sammenlægning mellem vores to virksomheder kunne være en værdiskabende langsigtet løsning for både kunder, aktionærer og medarbejdere,« udtaler Lasse Nyby, der er adm. direktør i Spar Nord, i en meddelelse til fondsbørsen.

Læs også
Top job