Investor

Lundbeck-chef stopper efter 19 år i selskabet - ingen afløser på plads

Anders Gersel Pedersen, der er koncerndirektør for forskning og udvikling, går på pension ved årsskiftet.

Foto: Lundbeck

Mens Lundbeck forsøger at rette op på problemerne med selskabets pipeline, skal det danske medicinalsselskab samtidig til at finde en ny mand, som kan lede selskabet i jagten på et nyt guldhåb.

Efter 19 år i Lundbeck går Anders Gersel Pedersen, der er koncerndirektør for forskning og udvikling i Lundbeck, nemlig på pension. Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

»Det har været en ære at stå i spidsen for forsknings- og udviklingsorganisationen og det dedikerede team af medarbejdere for at fremme behandlingsmulighederne for patienter med lidelser i centralnervesystemet. Jeg er stolt af alt, hvad vi har opnået sammen,« udtaler Anders Gersel Pedersen i fondsbørsmeddelelsen.

Anders Gersel Pedersen kom til Lundbeck i 2000 som direktør for international klinisk forskning. Senere blev han koncerndirektør for udvikling, og i 2011 blev Anders Gersel Pedersen udpeget som ansvarlig for alle forsknings- og udviklingsaktiviteter hos Lundbeck.

»Gennem sin tid hos Lundbeck, har Anders stræbt efter at transformere Lundbecks forsknings- og udviklingsafdeling til en organisation med potentiale til at blive en af de bedste inden for lidelser i centralnervesystemet. Jeg takker Anders for hans lederskab, innovation og dedikation til Lundbeck henover de sidste to årtier og ønsker ham held og lykke fremover,« udtaler Deborah Dunsire, adm. direktør i Lundbeck.

Deborah Dunsire overtog den ledige post som adm. direktør i Lundbeck den 1. september i år. Siden Kåre Schultz forlod selskabet i 2017 havde Anders Götzsche været konstitueret adm. direktør.

Lundbeck har ikke en afløser på plads, men selskabet oplyser, at det har »indledt en omfattende international søgning for at finde firmaets næste koncerndirektør for forskning og udvikling.«

Læs også
Top job