Investor

USA/åbning: Aktierne stiger en smule trods rekordhøje ledighedstal

En stor stigning i oliepriserne er torsdag med til at skabe en mere positiv stemning blandt aktieinvestorerne, men en ny rekordhøj opgørelse for antallet af nytilmeldte ledige i USA har forpurret en del af optimismen på det amerikanske aktiemarked ved handelsstart torsdag.

Lige efter børsåbningen faldt de tre ledende indeks, men efter ti minutters handel er der fremgang for det brede S&P 500-indeks på 0,3 pct., Dow Jones-indekset stiger 0,1 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger 0,4 pct. højere.

Forud for børsåbningen torsdag viste en ny opgørelse, at 6.648.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge. Det var dermed markant flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 3.763.000 nye ledige.

Onsdag var der også røde tal på tværs af de ledende amerikanske aktieindeks, der alle faldt 4,4 pct. Aktierne i USA faldt særligt tungt, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump sent tirsdag advarede om "to meget, meget smertefulde uger" for amerikanerne.

Oliesektoren har dog taget hul på en god handelsdag torsdag, hvor en stor stigning i oliepriserne er med til at sende giganterne Exxon Mobile og Chevron sendes op med henholdsvis 3,3 pct. og 4,1 pct.

Torsdag stiger prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, med 8,8 pct. til 22,09 dollar, men der er fortsat tale om en halvering fra prisniveauet på næsten 47 dollar per tønde for en måned siden.

Stigningerne kommer blandt andet, efter at Kina ifølge Bloomberg News er gået i gang med at købe olie til landets nødlagre, efter at olieprisen den seneste tid er stort set kollapset.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har den amerikanske præsident, Donald Trump, også udtalt, at han forventer, at Saudi-Arabien og Rusland snart vil nå frem til en aftale, som sætter en stopper for den nuværende oliepriskrig.

Den kriseramte amerikanske flyproducent Boeing starter handelsdagen med et lille fald på 0,1 pct., efter at selskabet har fortalt, at det vil tilbyde en frivillig fratrædelsesaftale til medarbejdere, som vil forlade selskabet.

Det vil ske med løn og benefits til de kvalificerede, oplyser selskabet ifølge Bloomberg News.

- Det vil tage tid for flyindustrien at rejse sig efter krisen, udtale topchefen, Dave Calhoun.

Planen er endnu i støbeskeen hos selskabet, som vil give mere information om tre-fire uger.

Det globale udbrud af coronavirus har også ramt den amerikanske medicogigant Boston Scientific i marts, og den negative effekt vil formentligt blive større i årets andet kvartal.

De to første måneder udviklede sig på linje med selskabets egne forventninger, men virusudbruddet har i marts medvirket til et faldende antal af de procedurer, som udføres med Boston Scientifics medicinske produkter.

Derfor står det organiske salg i årets første kvartal samlet set til at falde mellem 2 og 3 pct., viser foreløbige tal, som det amerikanske selskab har offentliggjort torsdag.

Boston Scientific har sat gang i en række tiltag for at skære omkostninger fra. Det indebærer blandt andet, at selskabet forsøger at mindske produktionsomkostningerne, sænker lønningerne til ledelsen og bestyrelsen og forkorter arbejdsugen midlertidigt for en række ansatte.

Aktien stiger 0,8 pct. efter børsåbningen i USA.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.