Investor

Amerikanske aktier: Regnskaber og kinesiske tal skubber til stigende indeks

Den amerikanske regnskabssæson er så småt skudt i gang med et par af de store koncerner, der har fremlagt tal for de tre første måneder af 2020 og forventninger præget af coronapandemien for resten af året.

Og det sker på et grønt bagtæppe, da de tre ledende indeks alle stiger ved åbning tirsdag. S&P 500 øger med 1,8 pct., Dow Jones stiger ligeledes med 1,8 pct., og Nasdaq ligger 1,9 pct. højere i den indledende handel.

Det er blandt andet overraskende gode kinesiske handelsdata, der antyder, at det økonomiske tab oven på coronakrisen måske ikke er helt så stort som frygtet, der er med til at trække investorernes humør op.

- Det kommer ikke som nogen overraskelse, at indtjeningen i selskaberne vil blive hårdt medtaget i 2020. Men det vil være misvisende at fokusere for meget på 2020. Man skal i stedet se på forventningerne til 2021 og frem, så vi kan finde frem til de selskaber, der kommer til at gå styrket ud af krisen, siger Fiona O'Neill, analysechef i Fidelity International, til Reuters.

De amerikanske finansielle markeder var allerede mandag tilbage efter en forlænget påskeweekend. Mandag vendte Dow Jones og S&P 500 begge den tunge ende nedad grundet investorernes nervøsitet op til starten på de amerikanske virksomheders kvartalsregnskaber, der forventes at give de første indikationer om effekten af coronavirus-pandemien.

S&P 500-indekset faldt mandag 1,0 pct., mens Dow Jones-indekset droppede 1,4 pct. Til gengæld var der gevinst til Nasdaq-indekset på 0,5 pct.

Finanskoncernen JPMorgan valgte i forbindelse med sit regnskab, der kom inden børsernes åbning, at nedjustere sine forventninger til årets nettorenteindtægter. Banken venter nu nettorenteindtægter på 55,5 mia. dollar mod tidligere 57 mia. dollar.

Nedjusteringen er kommet i storbankens regnskab for første kvartal, hvor indtægterne faldt mere end ventet.

JPMorgans indtægter faldt til 29,07 mia. dollar fra 29,85 mia. dollar i de første tre måneder af 2019. Analytikerne havde ifølge Marketwatch ventet indtægter på 29,55 mia. dollar i kvartalet.

Nettoindtjeningen faldt til 2,9 mia. dollar, hvilket er omtrent 70 pct. lavere end i første kvartal sidste år. Det svarer til, at indtjeningen per aktie faldt til 0,78 dollar fra 2,57 dollar, hvor analytikerne ventede 2,16 dollar per aktie.

Og coronakrisen får skyld for det store fald. JPMorgan har set sig nødsaget til at øge sin kreditreserve på grund af krisen til 6,8 mia. dollar - svarende til 1,66 dollar per aktie.

Aktien ligger 2,2 pct. højere ved starten af handelsdagen.

Storbanken Wells Fargo kom ud af første kvartal af 2020 med en indtjening per aktie på 0,01 dollar mod 1,12 dollar i samme periode sidste år, fremgår af det bankens regnskab for første kvartal. Ifølge Reuters havde analytikerne ventet en indtjening på 33 cent per aktie.

Det er corona, der igen har trykket indtjeningen, da pengene er sat til side for at afdække eventuelle tab i kølvandet af pandemien for milliarder af dollar.

Wells Fargo havde i perioden nedskrivninger for 4 mia. dollar mod de 845 mio. dollar, banken nedskrev i første kvartal af 2019.

De samlede indtægter var på 17,7 mia. dollar, mens nettorenteindtægterne landede på 11,3 mia. dollar.

Der var estimeret indtægter på 19,4 mia. dollar, mens nettorenteindtægterne var lidt højere end de estimerede 11,05 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Aktien stiger 1,5 pct.

Også medicinalgiganten Johnson & Johnson har meldt sig i koret og har nedjusteret forventningerne til 2020 på grund af påvirkningen fra den globale coronapandemi, fremgår det af koncernens regnskab for de tre første måneder af 2020 tirsdag middag.

J&J ser nu et justeret resultat per aktie i år på 7,50 til 7,90 dollar mod tidligere 8,95 til 9,10 dollar.

I første kvartal fik medicinalkoncernen et bedre end ventet justeret resultat per aktie på 2,30 dollar mod analytikernes bud på 2,10 dollar ifølge Bloomberg News.

Aktien stiger med 3,5 pct. i de første handler.

Internetgiganten Amazon har planer om at ansætte yderligere 75.000 medarbejdere for at imødekomme efterspørgslen under coronapandemien, skriver Financial Times.

Udmeldingen kommer, efter at Amazon på mindre end en måned har øget bemandingen med cirka 100.000.

- Vi er opmærksomme på, at mange er hårdt økonomisk ramt, fordi job indenfor rejse-, hotel- og restaurationsbranchen er blevet nedlagt under krisen. Vi byder alle uden job velkommen hos Amazon, indtil tingene bliver normale igen, og deres tidligere arbejdsgiver kan tage dem tilbage, skriver Amazon på sin Covid-19-blog ifølge Financial Times.

De mange nye ansættelser hos internetgiganten skal ifølge Brent Thill, analytiker hos Jefferies, betragtes som et tegn på, at Amazon oplever en enorm efterspørgsel på varer i øjeblikket.

Amazon fortæller desuden, at man igen vil tillade, at flere "ikke-kritiske" varer lander på varehushylderne. Selskabet har siden marts begrænset salget af udvalgte produkter for at kunne udnytte eksisterende ressourcer i selskabet på at sælge medicinsk udstyr og håndsprit.

Aktien stiger med 2,3 pct. i de første handler tirsdag til rekorden 2218 dollar.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.