Investor

Torsdagens aktier: Chr. Hansens sikre havn sendte C25 i grønt

Ingen over og ingen ved siden af Chr. Hansen i torsdagens danske aktiehandel, hvor ingredienskoncernen skabte lettelse med sit regnskab for andet kvartal 2019/20 og var med til at sikre C25-indekset et samlet plus.

Regnskabet sender ifølge Alm. Brand Markets Chr. Hansen tilbage som sikker havn for investorerne, og det selv om der ikke var tale om prangende tal.

Det var blot pænt, stabilt og uden større bølgeskvulp grundet coronakrisen. Og det fik investorerne til at sende aktien op med 10,4 pct. til 582,80 kr.

Dermed var den også en god del af forklaringen på, at C25-indekset gik 1,2 pct. frem til 1178,60.

- Jeg tror, at der var en smule frygt for nedjustering. Den er ikke kommet, og Chr. Hansen har en forretning, der klarer sig relativt godt igennem coronakrisen. Selv om de langsigtede forventninger er trukket, er der ingen nedjusteringer i det her regnskabsår, og det tolker jeg som positivt, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

- Det er også nogle pæne tal, men aktien stiger nok lidt mere, end jeg havde forestillet mig. Det virker som en søgen fra investorerne mod nogle af de aktier, der ikke er ramt så meget af det her, fortsætter han.

Chr. Hansen leverede i sit andet kvartal en omsætning på 294,7 mio. euro - helt som ventet blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af selskabet selv.

Det blev omsat til et driftsoverskud (EBIT) før særlige poster på 83,2 mio. euro mod ventet 82 mio. euro. Driftsmarginen var dermed 28,2 pct. mod ventet 27,7 pct.

Forventningerne til både den organiske vækst og indtjeningsmarginen for hele året er fastholdt.

Og det understreger den stabilitet, som Chr. Hansen står for, lyder det fra Alm. Brand Markets.

- Det viser, at selv i en verden, der er gået i stå, kan Chr. Hansen bevise, at det er noget af det mest solide, vi kan finde på aktiemarkedet. Det er topkvalitet og sikker havn, siger chefanalytiker Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

I den modsatte grøft trak servicekoncernen ISS nedad igen for anden handelsdag på stribe, efter at aktien tog sig et stort hop i den forkortede uge inden påske.

- ISS har været igennem en grim periode. Det ser ud til at være sektorbaseret, hvis man også kigger mod nogle af peer-selskaberne, som heller ikke er i kridthuset lige nu, forklarer Martin Munk fra Jyske Bank.

ISS-aktien faldt - uden større selskabsspecifikke nyheder som forklaring - med 6,7 pct. til 93,60 kr. Onsdag bakkede aktien 3,7 pct.

Blandt de nederste aktier i C25-regi var også ingeniørkoncernen FLSmidth, der faldt med 2,9 pct. til 148,65 kr.

FLSmidth måtte se sit kursmål hos Credit Suisse blive sænket til 140 kr. fra 207 kr., og samtidig blev den negative anbefaling "underperform" gentaget.

Carlsberg holdt skindet på næsen og steg 0,5 pct. til 816,80 kr., selv om Handelsbanken sænkede sin anbefaling af bryggeriaktien til "hold" fra "køb" og kursmålet til 850 kr. fra 900 kr.

Blandt sidepapirerne fik Sydbank reduceret sit kursmål til 135 kr. fra 145 kr. hos Nordea efter onsdagens foreløbige regnskabstal for første kvartal.

Anbefalingen er dog stadig "køb".

Aktien faldt med 1,9 pct. til 90,40 kr. efter et dyk på 0,3 pct. onsdag.

Schouw & Co. faldt desuden med 2,6 pct. - eller 12,50 kr. - på dagen, hvor retten til et udbytte på 14 kr. per aktie fragik.

Smallcap Danmark og Strategic Investments, der begge afleverede resultater, som var kraftigt udhulede af turbulensen på aktiemarkederne som følge af coronakrisen, bevægede sig ikke det store i løbet af handelsdagen.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.