Investor

Amerikanske aktier: Gilead belønnes for lovende coronatakter i opstemt marked

De amerikanske aktier buldrer derudaf fra starten af handlen på ugens sidste handelsdag, og ganske som tilfældet er det i Europa, er det særligt underholdnings- og fritidsaktier, der tager de store gevinster.

En positiv cocktail af nyheder vedrørende coronakrisen er nemlig med til at skabe eufori på markederne, inden handlerne går på weekend.

Og de to nok mest afgørende parametre for fredagens høje humør stammer endda fra Guds eget land, hvor præsident Donald Trump barsler med en delvis genåbning af økonomien

Samtidig har biotekselskabet Gilead Sciences muligvis en ny behandlingsmulighed til Covid-19-patienter klar.

Det er også med til at skabe massiv positiv opmærksomhed til den aktie fredag.

Helt overordnet set er der rift om aktierne - og særligt de mere cykliske af slagsen - og de tre toneangivende indeks på Wall Street, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, stiger med 1,5-2,3 pct. fra start.

Det sker, selv om der fra morgenstunden også var sløje detailsalgs- og væksttal fra Kina til markedet. De skubbes i baggrunden og overskygges af fokus på coronaviruspandemien.

- Markedet forsætter med at se igennem fingre med forfærdelige data på forventninger om genåbning af økonomier og håb om, at en ny behandling kan hjælpe med at lette på den langsigtede usikkerhed om Covid-19-pandemien, siger Steen Jakobsen, der er investeringsdirektør hos Saxo Bank, til nyhedsbureauet Reuters.

Blandt enkeltaktierne stråler Gilead Sciences med en stigning på 10,4 pct. til 84,49 dollar fra start.

Selskabets lægemiddel Remdesivir har vist lovende resultater i behandlingen af patienter med coronavirussygdommen Covid-19.

Flere patienter, der har været behandlet med midlet, har opnået hurtig lindring i symptomerne, og flere er kommet sig så meget, at de er blevet sendt hjem efter få dage.

Der er dog stadig grund til en vis forsigtighed, fordi der endnu ikke er reelle kliniske data til at understøtte opdagelsen.

Derfor skal den positive effekt først dokumenteres gennem behandling over de kommende uger.

Lettelse er der også i underholdningsaktier som koncertselskabet Live Nation, der har lidt under forsamlingsforbud og en stribe aflysninger som følge af coronakrisen.

Udslagsgivende er her Donald Trumps planer om genåbning af den amerikanske økonomi, der kan bane vejen for, at større begivenheder igen kan komme på tale.

Live Nation-aktien stiger med 7,5 pct. til 39,13 dollar i fredagens tidlige handel.

Og store stigninger er der også til eksempelvis MGM Resorts, der - som navnet byder - driver resorts og hoteller, og til Royal Caribbean Cruises.

Stormagasiner som Kohl's og Macy's stiger med henholdsvis 7,2 pct. til 18,89 dollar og 5,9 pct. til 6,09 dollar.

Fra regnskabsfronten er der fredag nyt fra forbrugsvarekæmpen Procter & Gamble og bilproducenten Ford.

Førstnævnte, der blandt andet er kendt for Pampers-bleer, Ariel-vaskemiddel og Gilette-barbergrej, tjente lidt flere penge end ventet i tredje kvartal 2019/20, hvor omsætningen omvendt var en lille spids under det ventede.

Procter & Gamble omsatte for 17,2 mia. dollar i kvartalet mod ventet 17,33 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det blev omsat til en justeret indtjening per aktie på 1,17 dollar mod ventet 1,13 dollar, og forventningerne til hele regnskabsåret fastholdes.

P&G-aktien falder med 0,4 pct. til 121,02 dollar i den tidlige handel.

Ford kører frem med 4,7 pct. til 5,17 dollar, efter at bilproducenten har sluppet foreløbige tal for første kvartal løs i markedet.

De viser et tab på cirka 2 mia. dollar. Omsætningen ventes i kvartalet at ramme omtrent 34 mia. dollar, og driftsoverskuddet før renter og skat (EBIT) ventes at have været 0,6 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.