Investor

USA/tendens: Udsigt til grønt dag hvor der stilles skrapt på Netflix

 De amerikanske aktiemarkeder ligger onsdag til at åbne med pæne stigninger, idet opløftende regnskaber har fået investorernes humør til at stige efter de seneste to dages aktieudsalg, der har været drevet af et rekordstort fald i olieprisen.

De tre toneangivende amerikanske aktieindeksfutures ligger med plusser på cirka 1 pct., hvilket kommer efter, at S&P 500-indekset faldt med næsten 5 pct. i ugens to første dage.

Det kom, efter at WTI-oliekontrakten for maj faldt til negativt territorium, og Brent-olien faldt til det laveste niveau siden 1999, hvilket giver en urovækkende indikation på den næsten stoppede erhvervsaktivitets negative påvirkning på den globale økonomi.

- Aktiemarkederne synes at tænke, at stimuluspakker fra både regeringer og centralbanker er tilstrækkelige til at neutralisere den økonomiske skade, der er forvoldt af coronavirusset. Så længe denne stemning dominerer markedet, så ser det ikke ud til at betyde noget, hvad de økonomiske data gør, siger Teeuwe Mevissen, der er seniormarkedsøkonom hos Rabobank, til Reuters.

Aktien i Netflix steg indledningsvis med mere end 5,0 pct. i tirsdagens eftermarked i USA, da koncernen med sit regnskab for første kvartal overgik forventningerne.

Kursen er dog faldet igen, og i onsdagens formarked ligger aktien med et minus på 2,5 pct., idet koncernen advarede om, at de positive takter, efter nedlukningerne i kølvandet af coronapandemien måske ikke kan vare ved.

Aktien i Netflix var i forvejen steget med 34 pct. siden nytår, da investorerne har haft øje på, at nedlukningerne på grund af virusudbruddet har gavnet den store streamingtjeneste.

Perioden var imidlertid bedre end Wall Street havde ventet, for i kvartalet fik koncernen - netto - 15,77 mio. nye betalende kunder mod en ventet stigning på 8,47 mio. abonnementer, ifølge Bloomberg News, og mod 9,60 mio. nye kunder i første kvartal af 2019.

Salget var i første kvartal lidt bedre end ventet, mens overskuddet per aktie på 1,57 dollar var svagere end konsensusestimatet på 1,64 dollar.

Amerikanske Snap, som ejer det sociale medie og beskedtjenesten Snapchat, bliver sendt op med voldsomme 20 pct., efter at koncernen overraskede investorerne med en meget stor brugerfremgang i første kvartal.

Snap så antallet af daglige brugere vokse med 39 millioner til 229 millioner brugere. Det var en vækst på 20 pct. på årsbasis og mere end de ventede 224 mio. brugere, ifølge Bloomberg News.

Den amerikanske chipproducent Texas Instruments indikeres 2,6 pct. højere i formarkedet i USA, selv om selskabet tirsdag efter lukketid skuffede. Skuffelsen skyldes dog alene en svag omsætningsprognose for andet kvartal, der skal ses på baggrund af et bedre end ventet første kvartal.

Finanshuset Jefferies pointerer efterfølgende, at Texas Instruments havde sænket barren, og positioneret sig selv til at tage markedsandele, idet finanshuset venter, at efterspørgslen vender tilbage, når virusset er inddæmmet.

Det sociale medie Facebook vil have en bid af kagen hos indiske Jio Platforms - et teknologiselskab ejet af Reliance Industries. Det skriver flere medier onsdag.

Facebook betaler 5,7 mia. dollar - svarende til godt 39 mia. kr. - for en ejerandel på 9,99 pct. af selskabet, der blandt andet driver bredbånd, mobilservices og online handelsplatforme.

Facebook-aktien stiger med 3,1 pct. i det amerikanske formarked, hvilket kommer efter tirsdagens fald på 4,2 pct.

Udbruddet af coronavirus har i første kvartal kostet omkring 600 mio. dollar - eller godt 4,1 mia. kr. - for den amerikanske telekæmpe AT&T.

Det oplyser selskabet i sit regnskab for første kvartal onsdag, hvor forventningerne til 2020 også suspenderes på grund af krisen.

Salget blev lidt lavere end ventet i kvartalet, mens den justerede indtjening per aktie omvendt endte helt som ventet.

AT&T-aktien ligger med en stigning på 1,0 pct. i det amerikanske formarked.

Den amerikanske luftfartskæmpe United Airlines er i færd med at sælge op mod 39,25 mio. aktier via investeringsbankerne Morgan Stanley og Barclays.

Gennemføres aktieudbuddet i nærheden af lukkekursen tirsdag, i 27,88 dollar, så er der lagt op til, at luftfartsselskabet vil rejse mere end 1 mia. dollar.

Coronakrisen har været hård for selskabet, som i april har reduceret sin kapacitet med omkring 80 pct., mens det i maj og juni venter at skære 90 pct. af sin oprindeligt planlagte kapacitet.

United Airlines indikeres 3 pct. lavere i formarkedet.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.