Investor

USA/åbning: Rebound med fokus på stabiliseret oliepris

 De amerikanske aktiemarkeder er onsdag åbnet med solide stigninger efter to dage med fald, hvor olieselskaberne får et rebound i kølvandet af et mindre comeback til olieprisen.

Det brede S&P 500-indeks åbner med et plus på 1,8 pct. i 2785, efter at indekset er faldet med næsten 5 pct. over de seneste to dage. Dow Jones-indekset stiger 1,7 pct. til 23.400, og det teknologitunge Nasdaq-indeks løftes med 1,9 pct. til 8420.

- Aktiemarkederne synes at tænke, at stimuluspakker fra både regeringer og centralbanker er tilstrækkelige til at neutralisere den økonomiske skade, der er forvoldt af coronavirusset. Så længe denne stemning dominerer markedet, så ser det ikke ud til at betyde noget, hvad de økonomiske data gør, siger Teeuwe Mevissen, der er seniormarkedsøkonom hos Rabobank, til Reuters.

Aktien i Netflix steg indledningsvis med mere end 5,0 pct. i tirsdagens eftermarked i USA, da koncernen med sit regnskab for første kvartal overgik forventningerne.

Aktien bliver dog sendt ned med 3,4 pct. fra start onsdag, idet koncernen advarede om, at de positive takter efter nedlukningerne i kølvandet af coronapandemien måske ikke kan vare ved.

Aktien i Netflix var i forvejen steget med 34 pct. siden nytår, da investorerne har haft øje på, at nedlukningerne på grund af virusudbruddet har gavnet den store streamingtjeneste.

Perioden var imidlertid bedre end Wall Street havde ventet, for i kvartalet fik koncernen - netto - 15,77 mio. nye betalende kunder mod en ventet stigning på 8,47 mio. abonnementer, ifølge Bloomberg News, og mod 9,60 mio. nye kunder i første kvartal af 2019.

Salget var i første kvartal lidt bedre end ventet, mens overskuddet per aktie på 1,57 dollar var svagere end konsensusestimatet på 1,64 dollar.

Amerikanske Snap, som ejer det sociale medie og beskedtjenesten Snapchat, bliver sendt op med voldsomme 24,3 pct., efter at koncernen overraskede investorerne med en meget stor brugerfremgang i første kvartal.

Snap så antallet af daglige brugere vokse med 39 millioner til 229 millioner brugere. Det var en vækst på 20 pct. på årsbasis og mere end de ventede 224 mio. brugere, ifølge Bloomberg News.

Olieselskaberne får lidt medvind fra en stigende oliepris, hvor WTI-olien for junikontrakten er steget til 15 dollar per tønde fra tirsdagens lavpunkt i 7 dollar per tønde.

Exxon Mobil stiger 4 pct., og Chevron løftes med 2,8 pct.

Den amerikanske chipproducent Texas Instruments åbner 2,7 pct. højere, selv om selskabet tirsdag efter lukketid skuffede i regnskabet for første kvartal. Skuffelsen skyldes dog alene en svag omsætningsprognose for andet kvartal, der skal ses på baggrund af et bedre end ventet første kvartal.

Finanshuset Jefferies pointerer efterfølgende, at Texas Instruments havde sænket barren, og positioneret sig selv til at tage markedsandele, idet finanshuset venter, at efterspørgslen vender tilbage, når virusset er inddæmmet.

Det sociale medie Facebook vil have en bid af kagen hos indiske Jio Platforms - et teknologiselskab ejet af Reliance Industries. Det skriver flere medier onsdag.

Facebook betaler 5,7 mia. dollar - svarende til godt 39 mia. kr. - for en ejerandel på 9,99 pct. af selskabet, der blandt andet driver bredbånd, mobilservices og online handelsplatforme.

Facebook-aktien stiger med 4,9 pct., hvilket kommer efter tirsdagens fald på 4,2 pct.

Udbruddet af coronavirus har i første kvartal kostet omkring 600 mio. dollar - eller godt 4,1 mia. kr. - for den amerikanske telekæmpe AT&T. Det oplyser selskabet i sit regnskab for første kvartal onsdag, hvor forventningerne til 2020 også suspenderes på grund af krisen.

Salget blev lidt lavere end ventet i kvartalet, mens den justerede indtjening per aktie omvendt endte helt som ventet.

AT&T-aktien åbner med en stigning på 1,5 pct.

Den amerikanske luftfartskæmpe United Airlines er i færd med at sælge op mod 39,25 mio. aktier via investeringsbankerne Morgan Stanley og Barclays.

Gennemføres aktieudbuddet i nærheden af lukkekursen tirsdag, i 27,88 dollar, så er der lagt op til, at luftfartsselskabet vil rejse mere end 1 mia. dollar.

Coronakrisen har været hård for selskabet, som i april har reduceret sin kapacitet med omkring 80 pct., mens det i maj og juni venter at skære 90 pct. af sin oprindeligt planlagte kapacitet.

United Airlines falder 1,8 pct.

Amerikanske Kimberly-Clark har nydt godt af den nuværende situation, der har fået folk til at købe deres produkter mere end sædvanligt. Det fremgår af selskabets regnskab for første kvartal, som er offentliggjort onsdag.

Kimberly-Clark-aktien åbner med et plus på 1,9 pct.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.