Investor

Onsdagens aktier: Cykliske aktier tog teten i fladt C25

Det danske aktiemarked var præget af fremgang til de cykliske aktier herunder Danske Bank, der kunne skæve til positivt nyt fra Handelsbanken, hvilket opvejede fald til flere af de mere defensive papirer.

Alt i alt gav det onsdag en mindre C25-fremgang på 0,3 pct. til 1209,67, og indekset haltede dermed lidt efter resten af Europa, hvor det tyske DAX-indeks lå 1,3 pct. højere ved dansk lukketid.

- Der er ikke de store selskabsspecifikke nyheder, men aktierne får et lille comeback efter et par dage med kursfald, som følge af presset på olieprisen, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank, der ikke så de store markedseffekter onsdag som følge udviklingen på oliemarkedet.

Nordea steg med 2,2 pct. til 37,23 kr., og Danske Bank blev sendt 2,4 pct. højere til 72,04 kr., efter at den svenske konkurrent Handelsbanken leverede et bedre end ventet regnskab, der sendte aktien op med 4,5 pct. på børsen i Stockholm.

- Der er kommet et okay regnskab fra Handelsbanken, hvor der ikke er helt så store hensættelser til corona som ventet. Det kan dog også skyldes, at strategien med hensyn til corona er anderledes i Sverige, og derfor er det mest relevant for Nordea, der har flest aktiviteter på den anden side af Øresund, siger Martin Munk.

A.P. Møller - Mærsks B-aktie endte 4,5 pct. højere i 6574 kr., i toppen af eliteindekset og FLSmidth-aktien var med et plus på 3,4 pct. til 145,40 kr. også godt kørende. Det kom efter nogle dage med pres på de to cykliske aktier.

De cykliske aktier fulgte den positive markedsstemning samt generel fremgang til råvarepriserne herunder både olie og kobber.

For smykkeselskabet Pandora gik det den anden vej, idet canadiske RBC sænkede sit kursmål for aktien til 220 kr. fra 270 kr.

Her er anbefalingen ifølge data fra Bloomberg News fortsat "underperform".

Pandora faldt med 2,5 pct. til 223 kr.

Ambu-aktien har været godt kørende siden opjusteringen i sidste uge, men onsdag bakkede aktien med 3,3 pct. til 230,70 kr.

Demant-aktien hang med et minus på 3,9 pct. til 162,35 kr. også i bremsen, og høreapparataktien blev bundprop i onsdagens C25-indeks.

Bavarian Nordic-aktien tornede torsdag op med 9,3 pct. til 151,90 kr., efter at Nordea genoptog sin dækning af biotekaktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 260 kr.

Torm steg 8,3 pct. til 61,30 kr., idet tankrederiet er hjulpet af, at verden flyder i olie på grund af den reducerede efterspørgsel i kølvandet af coronaudbruddet.

Torm oplyste, at markedet for produkttankere har været meget stærkt i årets første kvartal.

- Og det er fortsat ind i andet kvartal. Spotmarkedet for MR-tankere har nået det højeste niveau siden 2005, og spotmarkedet for LR2'ere ligger i "all time high", skriver rederiet i en mail.

Netcompany fik sænket sin anbefaling af både ABG Sundal Collier og SEB. Førstnævnte sænkede til "sælg" fra "hold", mens svenske SEB skruede ned til "hold" fra "køb".

ABG's kursmål er stadig 251 kr., mens SEB har sænket sit kursmål med en tier til 370 kr.

Netcompany-aktien, der op til onsdag var steget syv handelsdage på stribe, faldt med 3,5 pct. til 347,40 kr.

Sparekassen Sjælland-Fyn nedjusterede onsdag sine forventninger til resultat før skat i 2020 til 170-210 mio. kr. fra tidligere 230-270 mio. kr.

Det skete på grund af den makroøkonomiske usikkerhed, der er opstået i forbindelse med corona-pandemien, der har medført faldende kurser og udvidelse af kreditspænd på realkreditobligationer samt forventede højere nedskrivninger, oplyser banken.

Sparekassen Sjælland-Fyn-aktien lukkede med et minus på 0,5 pct. i 76,80 kr.

Coronakrisen har i første kvartal ikke haft væsentlige konsekvenser for Cbrain, der fastholder både vækstplan og forventningerne til 2020. Krisen ser derimod ud til at øge efterspørgslen på digitalisering i den offentlige sektor, som Cbrain leverer ind til.

Det fortalte it-selskabet i sin markedsopdatering for første kvartal, hvor prognosen blev fastholdt.

Cbrain-aktien steg med 8,7 pct. til 92,40 kr.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.