Investor

Markedsoversigt: Mere risikolyst gav grønt indeks - renten steg

Det danske aktiemarked var præget af fremgang til de cykliske aktier herunder Danske Bank, der kunne skæve til positivt nyt fra Handelsbanken, hvilket opvejede fald til flere af de mere defensive papirer.

Alt i alt gav det onsdag en mindre C25-fremgang på 0,3 pct. til 1209,67, og indekset haltede dermed lidt efter resten af Europa, hvor det tyske DAX-indeks lå 1,3 pct. højere ved dansk lukketid.

Nordea steg med 2,2 pct. til 37,23 kr., og Danske Bank blev sendt 2,4 pct. højere til 72,04 kr., efter at den svenske konkurrent Handelsbanken leverede et bedre end ventet regnskab.

"Der er kommet et okay regnskab fra Handelsbanken, hvor der ikke er helt så store hensættelser til corona som ventet. Det kan dog også skyldes, at strategien med hensyn til corona er anderledes i Sverige, og derfor er det mest relevant for Nordea, der har flest aktiviteter på den anden side af Øresund," siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie endte 4,5 pct. højere i 6574 kr., i toppen af eliteindekset og FLSmidth-aktien var med et plus på 3,4 pct. til 145,40 kr. Det kom efter nogle dage med pres på de to cykliske aktier.

Torm steg 8,3 pct. til 61,30 kr., idet tankrederiet er hjulpet af, at verden flyder i olie på grund af den reducerede efterspørgsel i kølvandet af coronaudbruddet. Torm oplyste, at markedet for produkttankere har været meget stærkt i årets første kvartal.

"Og det er fortsat ind i andet kvartal. Spotmarkedet for MR-tankere har nået det højeste niveau siden 2005," skriver rederiet i en mail.

Renten på den tiårige danske statsobligation lukkede onsdag med en stigning på 4 basispoint i minus 0,18 pct., idet investorerne kastede de seneste dages usikkerhed af sig og igen fik appetit på aktier.

Årsagen til mismodet tirsdag var igen store dyk i oliepriserne, fordi de amerikanske lagre er fyldt til randen, og efterspørgslen langt fra matcher udbuddet grundet coronakrisen. Men onsdag vendte oliepriserne rundt.

Nøgletalskalenderen var onsdag halvtom, hvor forbrugertilliden fra eurozonen tog lidt opmærksomhed onsdag eftermiddag, men coronaudbruddet forsætter med at tage modet fra forbrugerne i eurozonen.

Det viste en foreløbig opgørelse af forbrugertilliden for april ifølge Bloomberg News.

Forbrugertilliden i eurozonen viser minus 22,7 i denne måned mod minus 11,6 i marts og minus 6,6 i februar mod ventede minus 20 blandt økonomerne adspurgt af Bloomberg.

Forbrugertillidstal fra Danmark viste ikke overraskende et styrtdyk i tilliden herhjemme i april, hvor den faldt til minus 11,9 fra plus 0,4 måneden før. Det er ifølge Danmarks Statistik, det laveste niveau i mere end ti år.

Torsdagen bliver anderledes tung på makrofronten med blandt andet et hav af PMI-tal fra Japan, Europa og USA i kalenderen.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.