Investor

Mandagens aktier: Banker endte i top på grøn dag - regnskaber afventes

Der var fremgang til de fleste af aktierne i eliteindekset mandag, hvor Danske Bank og Jyske Bank tog toppen.

C25-indekset endte samlet med et plus på 0,7 pct. til 1223,9 - med en stigning til Danske Bank på 4,2 pct. til 74,30 kr. og et plus til Jyske Bank på 3,0 pct. til 167,20 kr.

Stemningen var generelt god mandag, men det var fortsat coronakrisen, der dominerede markedet med flere hjælpepakker på vej til udvalgte brancher - blandt andet luftfart og bankerne i Sydeuropa.

Derudover kiggede investorerne frem mod en travl uge med en lang række regnskaber - både herhjemme og i USA - og rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der afsluttes onsdag.

- Humøret har været godt, efter vi har set flere lempelser fra lande i Europa. Men ellers er det de kommende dagens regnskaber og rentemøde hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der ventes på. Mandag har - men danske øjne - ikke været så begivenhedsrig, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank.

Danske Bank og Jyske Bank endte helt i toppen, blandt andet på grund af afsmitning Deutsche Bank, der søndag kunne fortælle, at den forventer et positivt resultat i første kvartal til trods for en stor stigning i nedskrivninger på udlån.

Meddelelsen kom blot tre dage før, at Deutsche Bank offentliggør sine resultater for første kvartal onsdag.

- Bankerne var den bedst præsterende sektor i Europa i dag på grund af tallene fra Deutsche Bank - og det smittede også af herhjemme, siger Ole Kjær Jensen.

Schweiziske Kuehne + Nagel, der konkurrerer med danske DSV Panalpina, måtte i første kvartal se sit driftsresultat før renter og skat (EBIT) dratte med 24 pct. til 184 mio. schweizerfranc, viser regnskabet for perioden mandag morgen.

Toplinjen faldt med 6,2 pct. til 4,9 mia. schweizerfranc.

Ifølge selskabets topchef, Detlef Trefzger, venter der flere vanskeligheder forude, men Kuehne + Nagel er parat til at møde dem.

DSV Panalpina, der selv sætter tal på første kvartal torsdag i denne uge, steg mandag 2,3 pct. til 675,20 kr.

Ingeniørkoncernen FLSmidth endte midt i indekset med et plus på aktiekursen på 1,3 pct. til 154 kr., efter at have fået skåret lige godt en fjerdedel af sit kursmål hos den britiske storbank HSBC, der satte kursmålet ned til 220 kr. fra 300 kr., men holder fast i den positive anbefaling "køb", fremgik det af data fra Bloomberg News.

Det var sidste dag inden regnskabet for første kvartal offentliggøres. Det sker tirsdag morgen inden børsåbning.

Blandt sidepapirerne fik Sydbank løftet sin anbefaling hos svenske Handelsbanken til "hold" fra "sælg", men det var mere et udtryk for tilpasning til det aktuelle kursniveau, da kursmålet samtidig blev reduceret til 100 kr. fra 135 kr.

Sydbank-aktien steg med 2,7 pct. til 96,70 kr.

Banknordik kom med regnskab før tid, som viste røde tal på bundlinjen på grund af nedskrivninger på udlån og tab på bankens egenbeholdning af værdipapirer i første kvartal.

- På grund af coronakrisen har vi valgt at øge kvartalets nedskrivninger med et ledelsesmæssigt skøn på 25 mio. kr., og krisen har tillige resulteret i tab på vores egenbeholdning i årets første kvartal, siger Árni Ellefsen, administrerende direktør i Banknordik.

Før skat blev det derfor til et negativt resultat på 30 mio. kr. mod et plus på 65 mio. kr. i samme periode sidste år. Nedskrivningerne udgjorde efter nedskrivninger som følge coronakrisen 24 mio. kr. mod en tilbageførsel på 19 mio. kr. sidste år, og dermed faldt driftsresultatet efter nedskrivninger til 22 mio. kr. fra 50 mio. kr.

Aktien steg med 0,2 pct. til 95,80 kr.

Mæersk Drilling fik et tilbageslag mandag med et fald på 1,3 pct. til 150,30 kr., på trods af at det norske finanshus Arctic Securities indledte dækning af Mærsk Drilling med en købsanbefaling, og med et kursmål på 222 kr.

En aktie i borerigselskabet er faldet med næsten 66 pct. i år på grund af de historiske lave priser på olie, der har ramt aktiviteten i borerigsektoren.

Blandt andet kunne selskabet i sidste uge meddele, at op mod 300 stillinger i Nordsøen skulle skæres væk, da Maersk Drilling i lyset af de nuværende udsigter har til hensigt at lægge en række af sine borerigge op.

Tilbage blandt eliteaktierne endte Chr. Hansen Holding i bunden med et fald på 1,1 pct. til 600,20 kr. Her genindledte Sydbank analysedækning med den negative anbefaling "sælg".

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.