Serier

Aktietilbagekøb kan snart være på vej tilbage

Corona rammer verden

Selskaber, der tidligere har droppet aktietilbagekøb på grund af coronapandemien, vil nu sætte gang i tilbagekøbsprogrammerne igen, mener flere investorer.

Det skriver Børsen.

- I takt med at vi ser sygdomstilfældene gå tilbage, tror jeg, der er overvejende sandsynlighed for, at selskaber vil begynde at genopstarte deres tilbagekøbsprogrammer senere på året, siger Philip Jagd, der er aktiechef i Sampension, til Børsen.

Aktiemarkedet har den seneste tid blandt andet fået et løft af, at nogle selskaber igen tør meddele forventninger for deres regnskaber. En bølge af aktietilbagekøb kan samtidig give aktiemarkedet endnu et skub i den positive retning de næste 6-12 måneder, mener Henrik Henriksen, der er chefstrateg hos Velliv ifølge Børsen.

Der hersker dog fortsat en vis usikkerhed om markedets fremtid, og derfor vil nogle selskaber fortsat være påpasselige med aktietilbagekøb såvel som forventninger til regnskaberne, siger de to investorer.

- Virksomhederne behøver ikke være overforsigtige længere, selvom det for størstedelen vil være en smule uansvarligt at accelerere tilbagekøbsprogrammer allerede nu, siger Henrik Henriksen fra Velliv til Børsen.

Læs også
Top job