Serier

Medie: ECB overvejer opfordring om at droppe bankudbytte i hele 2020

Corona rammer verden
Oplysningerne lægger en dæmper på investorernes håb om, at udlodningerne kunne starte igen i fjerde kvartal af 2020. Foto: AP/Michael Probst

Den Europæiske Centralbank (ECB) hælder angiveligt mod at bede de europæiske banker om at droppe at udbetale udbytte til aktionærerne resten af året.

Det skriver Bloomberg News med henvisning til anonyme kilder. Oplysningerne lægger en dæmper på investorernes håb om, at udlodningerne kunne starte igen i fjerde kvartal af 2020.

Flere medlemmer af centralbanken mener ifølge kilderne ikke, at der på nuværende tidspunkt er nok klarhed over den økonomiske udvikling i kølvandet af coronakrisen til at kunne retfærdiggøre, at bankerne igen begynder at udlodde penge til aktionærerne.

Centralbanken har endnu ikke truffet den endelige beslutning, lyder det.

ECB har ikke ønsket at kommentere oplysningerne over for Bloomberg News.

I Danmark opfordrede Finanstilsynet allerede i slutningen af juni danske kreditinstitutter og forsikringsselskaber til ikke at forringe deres kapitalgrundlag med udbyttebetalinger og aktietilbagekøb frem til udgangen af 2020.

Dermed fulgte Finanstilsynet den henstilling, som Det Europæiske Systemiske Risikoråd kom med tidligere i juni.

- Formålet med henstillingen er at sikre robustheden i den finansielle sektor og især kreditinstitutternes kapacitet til at formidle den nødvendige kredit til økonomien i lyset af den meget store usikkerhed, der er forbundet med Covid-19-krisen, skrev Finanstilsynet.

Henstillingen lå i forlængelse af tidligere udmeldinger fra en række tilsynsmyndigheder om at bevare kapitalen under sundhedskrisen, og Finanstilsynet har også før det opfordret kreditinstitutter og forsikringsselskaber til "midlertidigt" at suspendere udlodninger.

Læs også
Top job