Serier

Investorer venter fremgang på tværs af alle markeder i 2021

Corona rammer verden
Investorer har store forventninger til bl.a. bitcoins. Foto:  Reuters/Dado Ruvic/Illustration

Investorer har tillid til, at 2021 bliver et rekordår med høje forventninger til alt fra bitcoin til udviklingsmarkeder.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Markederne steg i de sidste uger af 2020, hvor det amerikanske S&P 500-indeks blandt andet slog rekord for 33. gang.

2020 bød ellers i marts på store kursfald på tværs af flere markeder som aktier og råvarer, men resulterede senere i rekordstore stigninger, der kun i alt er set tre gange i de seneste 50 år, viser tal fra Dow Jones Market Data ifølge avisen.

Analytikere venter dog mulige udfordringer i fremtiden, heriblandt stigende antal smittede med covid-19 og to valg i delstaten Georgia denne uge, der afgør, hvilket parti der sidder med flertallet i det amerikanske senat.

En sejr til Demokraterne vil betyde højere skatter for selskaber og investorer, siger handlere til avisen, mens en ny finansplan kan skade obligationskurserne.

S&P 500-indekset gik ud af 2020 med en stigning på 68 pct. sammenlignet med niveauet ved starten af coronakrisen i marts, hvor indekset faldt med en tredjedel på blot en måned.

Også oliepriserne er steget siden coronakrisen, og den amerikanske referenceolie nærmer sig nu 50 dollar for en tønde, hvor den i april blev handlet for 0 dollar for første gang nogensinde i en kort periode.

Imens er både stats- og selskabsobligationer blevet handlet til rekordlave priser i løbet af 2020.

Læs også
Top job