Investor

Mandagens obligationer: Renten dykkede på årets første handelsdag

Det danske obligationsmarked oplevede på den første handelsdag i 2021 et rentefald. Positive aktiemarkeder er tegn på øget risikolyst hos investorerne, og det mindsker lysten til obligationer.

Nøgletalsmæssigt var handlernes fokus på endelige PMI-erhvervstillidsopgørelser fra eurozonen, Tyskland og USA.

Renten på den tiårige danske statsobligation endte mandag med en rente på minus 0,50 pct. mod et slutniveau onsdag før nytår på minus 0,46 pct.

Tendensen var den samme ude i Europa.

Markedsdeltagerne fik natten til mandag PMI-tal fra Kina, hvor der er præsenteret tal for fremstillingssektoren udarbejdet af Caixin.

Det viste et fald til 53,0 i december fra 54,9 i november. Økonomernes vurdering inden offentliggørelsen lød på 54,7 ifølge Bloomberg News.

Indekset, der bygger på indkøbschefers tilbagemeldinger, viser med et indeks over 50 dermed fortsat fremgang, men i et lidt lavere tempo.

Der kom også tal fra Europa.

Den endelige opgørelse af PMI-barometeret over indkøbschefernes tillid i euroområdets fremstillingssektor for december viste en lille stigning.

Overordnet blev indekset opgjort til 55,2. Det er en lille nedrevidering i forhold til den foreløbige opgørelse, som lød på 55,5 for december.

Til sammenligning lød PMI-tallet for november på 53,8.

- Tallet for december er det højeste niveau siden foråret 2018 og markant over 50, som skiller økonomisk fremgang fra tilbagegang, påpeger cheføkonom i Nordea Helge Pedersen i en kommentar.

Han fremhæver også, at det vigtige indeks for eksportordrer ud på 55,5.

- Det var det højeste siden februar 2018 og indikerer, at der også er er udsigt til et bedre momentum i verdensøkonomien over de kommende måneder.

Den endelige opgørelse for Europas største økonomi, den tyske, viste også en nedrevidering. Den endelige opgørelse for december viste 58,3 mod 58,6 i den foreløbige opgørelse. Der var ventet uændret 58,6.

Den endelige PMI-opgørelse fra verden største økonomi, den amerikanske, blev oprevideret til 57,1 fra tidligere oplyst 56,5. Analytikerne havde her ventet 56,3 pct.

Læs også
Top job