Investor

Markedsoversigt: Grønne aktier i fin form - renten faldt

De danske eliteaktier startede mandag et nyt år i festhumør og satte rekord. Markedet var dog bemærkelsesværdigt tyndt, hvad angår deciderede nyheder fra selskaber. Derimod blev det en række analysenyheder, der påvirkede de aktier, der fik analytikerbesøg.

Pandora, Ambu og Demant var dårligst blandt de syv C25-aktier, der lukkede i rødt. Pandora og Demant fik analytikernyt. Øverst endte Ørsted i rekord. DSV endte næstøverst efter positivt analytikernyt. I toppen lå også Simcorp og Netcompany, og de satte som Ørsted også rekord, begge dog uden selskabsnyt. Det samme gjorde Vestas.

C25-indekset endte med en stigning på 1,5 pct. til rekordniveauet 1701,55, efter at sidste år bød på 44 af rekorder.

Ørsted-aktien steg 5,7 pct. til 1314. og Vestas steg 2,6 pct. til rekordkursen 1476,50 trods en nedjustering af anbefalingen fra Danske Bank til "hold" fra "køb".

Ørsted oplyste torsdag, at selskabet har fået godkendelse til at opføre havvindmølleparken Hornsea 3 af de britiske myndigheder.

På sidste dag i det gamle år oplyste Vestas, at man havde lukket otte ordrer på i alt 846 megawatt, MW, på årets sidste dag, hvor den danske børs var lukket.

Smykkeselskabet Pandora sluttede helt i bund med et fald på 5,3 pct. til 645 kr.

JPMorgan hævede efter onsdagens opjustering sit kursmål for Pandora til 435 kr. for en Pandora-aktie mod tidligere 365 kr. JPMorgans anbefaling af smykkeaktien er uændret "neutral".

Danske Bank har løftet sit kursmål for smykkeaktien til 705 kr. fra 640 kr., og Jyske Bank hævet sit kursmål til 660 kr. fra 540 kr. Begge finanshuse gentager anbefalingen "hold".

Det danske obligationsmarked oplevede på den første handelsdag i 2021 et rentefald.

Nøgletalsmæssigt var handlernes fokus på endelige PMI-erhvervstillidsopgørelser fra eurozonen, Tyskland og USA.

Renten på den tiårige danske statsobligation endte mandag med en rente på minus 0,50 pct. mod et slutniveau onsdag før nytår på minus 0,46 pct.

Tendensen var den samme ude i Europa.

Den endelige opgørelse af PMI-barometeret over indkøbschefernes tillid i euroområdets fremstillingssektor for december viste en lille stigning.

Overordnet blev indekset opgjort til 55,2 - det højeste niveau siden foråret 2018. Det var dog en lille nedrevidering i forhold til den foreløbige opgørelse, som lød på 55,5 for december.

Til sammenligning lød PMI-tallet for november på 53,8.

Den endelige opgørelse for Europas største økonomi, den tyske, viste også en nedrevidering. Den endelige opgørelse for december viste 58,3 mod 58,6 i den foreløbige opgørelse. Der var ventet uændret 58,6.

Den endelige PMI-opgørelse fra verden største økonomi, den amerikanske, blev oprevideret til 57,1 fra tidligere oplyst 56,5. Analytikerne havde her ventet 56,3 pct.

Læs også
Top job