Investor
BREAKING

Europa/lukning: Markeder i topform med bettingselskab helt i top

Aktierne i Europa startede året i fin form, men mod slutningen fes festen ud i takt med at amerikanske aktier faldt. Ved europæisk lukketid var der fald i USA på 1,5-1,7 pct. i de tre ledende indeks. Det brede europæiske aktieindeks Stoxx 600 steg med 0,4 pct. efter sidste år at være faldet 4 pct. I Frankrig, Storbritannien og Tyskland steg de ledende aktieindeks med 0,01-1,8 pct,

- Der er stadig masser af tro på, at den globale økonomi vil klare sig bedre end konsensus, vurderer valutastrateg Kit Juckes fra Société Générale over for Bloomberg og venter ikke at neddrosling af stimuli ligger lige om hjørnet.

Markederne sad derimod tilsyneladende fortsat stigende smittetryk flere steder i Europa overhørig.

Den største stigning i Stoxx 600 tilfaldt det britiske bettingselskab Entain, der steg knap 25 pct. til 1416 pence, efter at den amerikanske betting- og underholdningskoncern MGM Resorts har hævet sit bud på det britiske selskab til 8,1 mia. pund.

Entain har dog meddelt, at tilbuddet undervurderer selskabet.

Et eventuelt opkøb af Entain, der blandt andet har mærker såsom Bwin, Coral, Ladbrokes og Partypoker, vil være den største i den seneste række af transatlantiske transaktioner.

Sportsbettingsektoren har været igennem en konsolideringsfase i de seneste år, efter at de amerikanske myndigheder legaliserede sportsbetting i 2018.

MGM byder 0,6 MGM-aktie per Entain-aktie.

Blandt højdespringerne er også rejseselskabet TUI. Stigende smittetal, friske nedlukninger og en ny, mere smitsom coronavariant gør det for mange svært at tro på, at sommeren 2021 bliver en almindelig sommer. Men hos rejseselskabet har topchef Fritz Joussen de positive briller på.

I et interview med Rheinissche Post siger han, at forretningen vil vende tilbage til en noget nær normal efterspørgsel til sommer.

Aktien steg 4,7 pct. til 479,80 pence i London.

Britiske Fresnilllo nyder godt af stigende råvarepriser mandag. Selskabet, der blandt andet ejer og driver sølv- og guldminer, steg 10,6 pct. til 1249 pence.

Andre minerelaterede aktier som Anglo American, Glencore, BHP Group og Rio Tonto steg alle over 5 pct.

Gruppen af råvarerelaterede aktier var den gruppe, der klarede sig bedst i Stoxx 600 mandag.

Læs også
Top job