Investor

Valuta: Udsigt til hjælpepakke og stigende rente styrker dollar

Den amerikanske dollar har over de sidste fire dage taget lidt af det tabte tilbage over euro. Den tendens fortsætter tirsdag morgen, da udsigten til en ny amerikansk hjælpepakke trækker de amerikanske renter i vejret og dermed understøtter dollar.

Det sker, da den nyvalgte præsident Joe Biden, der indtræder 20. januar, og hans parti har sikret sig flertal i begge kamre i Kongressen og her har demokraterne lovet en ny kæmpemæssig hjælpepakke.

Det har været med til at sende renten på den 10-årige amerikanske statsobligation over 1 pct. for første gang siden marts og mindsket frygten i markedet for at stigende inflation vil svække dollar.

Det er dog fortsat usikkert, om dollars styrkelse vil holde ved, lyder det fra Osmu Takashima, chefvalutastrateg hos Citigroup Global Markets Japan.

- Det er kompliceret, fordi højere renter giver dollar en skub opad, mens en hjælpepakke kan støtte aktierne, og dermed vil dollar forblive svækket, siger han til Reuters.

Mandag morgen handles euro i 1,2143 dollar mod 1,2151 dollar mandag eftermiddag.

Mens dollar styrkes en kende mod euro, ligger den amerikanske valuta næsten uændret mod den japanske yen. Dollar handles i 104,31 yen tirsdag morgen mod 104,29 yen mandag.

Læs også
Top job