Investor

Tirsdagens obligationer: Bidens pengegaver fik renterne til at stige

Lovning om amerikanske hjælpepakker gav rentestigninger i Europa, og den danske rente var tirsdag ikke den, der stak ud.

Tirsdag steg renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation med 4 basispoint til minus 0,39 pct. efter mandagens stigning på 3 basispoint. Siden nytår er renten steget 7 basispoint - fra minus 0,46 pct.

Og ved dansk lukketid, lå den amerikanske en toneangivende tiårige amerikanske statsobligation i 1,17 pct., hvilket var 2 basispunkter højere end mandag. Den amerikanske rente vil være steget seks dage i træk, hvis stigningen holder tirsdagen ud. Og siden den 5. januar er renten steget fra 0,95 pct.

Det er tilsagn om mere finanspolitisk stimulus fra den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, samt et større salg af statsobligationer, der fortsat sendte renterne op.

Tirsdag bød ikke på de store makroøkonomiske nøgletal, og i fraværet af dette tog smittetal, taler fra centralbankchefer og meldinger om stimulus opmærksomheden.

Investorerne kunne tirsdag kigge mod USA og NFIB-indekset, der måler humøret blandt de små erhvervsdrivende. Og det var ikke så godt som ventet.

NFIB-indekset faldt til 95,9 mod et ventet fald ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News på 100,2 i december fra 101,4 i november.

Læs også
Top job