Investor

Gamestop-aktier igen centrum for heftigt kursridt

Aktierne i Gamestop og andre shortede selskaber gjorde comeback fredag.

Foto: Bloomberg/Alessia Pierdomenico

Sagaen fortsatte fredag, hvor Gamestop-aktierne var i ny bølgegang og diskussionen om aktiespekulation ligeså.

Aktierne i Gamestop lagde fra land med en stigning på intet mindre end 104 pct., men en times tid inden handlen lukkede på Wall Street lå de lidt mere moderate 40 pct. oppe.

Modsat gik det de brede aktieindeks, der lægger an til det største ugentlige fald siden oktober på grund af den volatilitet og usikkerhed, der har været i markedet.

Gamestop er som andre aktier herunder AMC blevet shortet heftigt at store hedgefonde og har været i vælten den senere tid, da private investorer er gået sammen på sociale medier som Reddit om at handle de pågældende aktier kraftigt i vejret.

Når man shorter en aktie, spekulerer man kort fortalt i, at den skal falde i værdi.

I sidste uge kom det frem, at to anerkendte hedgefonde, Melvin og Citron, er kommet i vanskeligheder på grund af deres short-satsninger og angiveligt lidt tab i milliardklassen.

Torsdag begrænsede Robinhood og andre handelsplatforme handlen på blandt andet kryptovaluta og visse aktiehandler, hvilket sendte Gamestop og AMC-aktierne ned med henholdsvis 44 pg 56 pct.

Det skabte samtidig også furore blandt både investorer og visse amerikanske politikere, der anklagede aktieplatformene for at rende de store investeringsfondes ærinde.

Men det afviste Robinhoods topchef Vlad Tenev.

»Det er altså ikke til forhandling, at vi skal overholde vores finansielle krav og vores clearinghouse-indskud,« sagde han ifølge Bloomberg News.

Clearinghouse er en mellemmand på de finansielle markeder, der sørger for, at både køber og sælger overholder deres forpligtelser.

Fredag kom det også frem, at den amerikanske aktieplatform Robinhood, der på det seneste er blevet uhyre populær blandt privatinvestorer, har måtte rejse 1 mia. dollars for at følge med efterspørgslen skabt af handlen med Gamestop og andre shortede aktier.

Også fredag forlyder det, at finanshuset Citron ikke længere vil publicere rapporter om shortselling-muligheder.

Læs også
Top job