Investor

Asien: Alibaba med stor stigninger i rødt marked

Mandag morgen er de asiatiske aktiemarkeder malet i rødt. Investorerne indtager en afventende position forud regnskabssæsonen, der snart skydes i gang. Her håber de på stærke regnskaber, som bekræfter, at et økonomisk opsving er undervejs.

Særligt markedet i Hong Kong kom mandag skidt fra start, selvom Alibaba tog et markant hop opad. Selskabet steg i løbet af dagen med 8 pct., selv om det er blevet tildelt en 2,78 mia. dollar stor bøde af de kinesiske myndigheder for at misbruge sin markedsposition.

Men investorerne venter ikke, at bøden vil påvirke driften i Alibaba, ligesom de betoner, at sagen nu er afsluttet - og derfor har markedet altså fortsat tiltro til selskabet, skriver AFP.

Hang Seng i Hongkong ligger til et et minus på 1,1 pct. mandag morgen.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 0,2 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 0,1 pct.

Det australske ASX-200-indeks falder med 0,5 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,2 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger tilsvarende 0,2 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever tilbagegang på henholdsvis 0,8 og 1,4 pct.

Det er særligt teknologiaktier og forbrugerorienterede selskaber, der mandag trækker op i de røde asiatiske markeder.

Indiens BSE Sensex falder 1,9 pct. efter et nyt stort smitteudbrud har ramt landet.

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225-0,2 Topix-0,1 Hongkongs Hang Seng-1,1 China Shanghai Composite-0,8 China CSI 300-1,4 Taiwan Taiex+0,2 Sydkoreas Kospi+0,2 Indiens BSE Sensex-1,9 Singapores STI-0,5 Sydney ASX 200-0,5

Indeksværdi klokken 06.05.

Læs også
Top job