Investor

Aktier i USA: Mindre fald til S&P 500 efter sidste uges rekord

De brede amerikanske S&P 500- og Dow Jones-indeks åbner mandag med små fald efter fredag at være lukket i rekord, idet investorerne kigger frem mod regnskabssæsonen, der skydes i gang i denne uge med tal fra en række af storbankerne.

Det brede S&P 500-indeks åbner med et fald på 0,2 pct., og Dow Jones-indekset taber 0,2 pct. Det teknologitunge Nasdaq-indeks falder med 0,3 pct. i de første handler.

Finanshuset Morgan Stanley påpeger, at aktier i de små selskaber - såkaldte small cap-aktier - som findes i Russell 2000, har haltet 8 pct. efter S&P 500-indekset siden toppen den 12. marts.

- Efter min opfattelse er nedturen til small cap-aktierne og de cykliske aktier et tidligt advarselstegn på, at den faktiske åbning af økonomien vil blive sværere, end man havde drømt om, siger Michael Wilson, chefstrateg for amerikanske aktier hos Morgan Stanley, til Reuters.

Opmærksomheden er mandag vanen tro rettet mod opkøb, hvor Microsoft køber Nuance, og italienske Diasorin har aftalt at købe Luminex.

Nuance Communications stiger 18 pct. til 53,80 dollar, efter at Microsoft her indgået aftale om køb af selskabet, som blandt andet arbejder med kunstig intelligens og avanceret taleteknologi, for 19,7 mia. dollar.

Det bekræfter selskabet mandag eftermiddag, efter at der på forhånd havde været flere rygter om, at en transaktion var under opsejling.

Aktionærerne i Nuance Communications tilbydes 56 dollar per aktie kontant af Microsoft, hvis aktie bliver løftet med 0,2 pct.

Luminex stiger desuden 11,1 pct. til 36,60 dollar, efter at den Texas-baserede coronatestproducent har fået et købstilbud af italienske Diasorin på 1,8 mia. dollar eller 37 dollar per aktie.

Samkørselstjenesten Ubers leveringstjeneste har sat en rekord i marts med 52 mia. dollar i bruttobookinger, hvilket er en vækst på mere end 150 pct.

Selskabets Mobility-forretning præsenterede den bedste måned siden marts sidste år med mere end 30 mia. dollar i bruttobookinger.

Uber-aktien åbner med et plus på 3,9 pct.

Den amerikanske smykkekæde Signet er kommet godt fra start i første kvartal og opjusterer forventningerne.

Omsætningen ventes nu lande på 6-6,14 mia. dollar i regnskabsåret 2021/22, der løber til og med januar næste år. Tidligere forudså Signet en omsætning på 5,85-6 mia. dollar.

Salget i første kvartal, der løber til og med april, ventes nu at lande på 1,57-1,6 mia. dollar mod tidligere estimeret 1,42-1,46 mia. dollar.

- Det vurderes, at den stærke vækst på toplinjen sandsynligvis skyldes en kombination af de strategiske initiativer såvel som medvind fra stimulus, refusion af skat og forbrugslyst oven på udrulningen af vacciner, skriver Signet i en meddelelse.

Målt på bundlinjen venter Signet nu et overskud efter skat på 335-364 mio. dollar mod tidligere 290-324 mio. dollar.

Aktien bliver sendt op med 3,6 pct.

Tesla starter dagen i plus, efter finanshuset Canaccord nu anbefaler "køb" af aktien mod tidligere "hold". Samtidig hæves kursmålet markant til 1071 dollar fra 419 dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Aktien stiger 1,3 pct. til 686 dollar.

Analytikerne hos Canaccord vurderer, at Tesla vil komme til radikalt at ændre batteriscenen. Og at leveringerne af Model 3 og Y i første kvartal klart viser selskabets succesfulde transformering over mod det brede marked for elbiler.

Læs også
Top job