Investor

Markedsoversigt: Vestas til bunds i rødt C25 på dag med uændret rente

De grønne aktier hang mandag i bremsen i et surt aktiemarked, hvor Demant-aktien endte i grønt efter salgsfremgang for den danske høreapparatproducent ifølge de amerikanske VA-tal.

Det danske C25-indeks lukkede mandag med et fald på 1,2 pct. i 1703,76 efter fredagens lukkerekord.

- Vi har haft en sivende tendens siden morgenstunden. Nu kigger investorerne frem mod ugens regnskaber fra Chr. Hansen og Tryg, siger Martin Munk, senioraktiehandler hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Vestas-aktien indtog bundplaceringen i C25-regi med et fald på 4,4 pct. til 1200,20 kr., efter at finanshuset Bank of America har sænket sit kursmål for aktien med 100 kr. til 1490 kr. I det grønne segment tabte Rockwool-aktien 2 pct. til 2600 kr.

Demant-aktien steg 0,5 pct. til 291,10 kr., efter tal fra Veterans Affairs (VA) i USA, som tilpasser høreapparater til militærveteraner, viste salgsfremgang i marts.

Demant tabte dog markedsandele til 9,85 pct. fra 10,20 pct. måneden før, og det var også tilfældet for konkurrent GN Hearing, der måtte se sin markedsandel falde til 10,81 pct. fra 11,11 pct. i februar. GN-aktien faldt 1,8 pct. til 515,80 kr.

Danske Bank fik et par løftede kursmål, og investorerne kvitterede mandag med en stigning på 0,7 pct. til 123,10 kr. i toppen af C25-indekset.

Trafiktal fra SAS viste et stort fald på 88 pct. i indtægterne i marts i forhold til samme måned sidste år. Påskeferien gav dog mere at lave hos SAS i marts, hvor 40 pct. flere end i februar - men alligevel 70 pct. færre end den samme måned sidste år - fløj med SAS.

SAS faldt mandag 3,6 pct. i 1,4465 kr.

På obligationsmarkedet endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation uændret i minus 0,17 pct. efter at have været nede i minus 0,20 pct.

Det skete på en dag med en ellers relativt tom nøgletalskalender, der bød på et nøgletal fra eurozonen i form af detailsalget, der i februar steg mere end ventet.

Detailsalget i eurozonen gik frem med 3,0 pct. i februar i forhold til måneden før, hvor økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning på 1,7 pct.

Frygten for store prisstigninger har sendt renterne betydeligt højere siden nytår, og mandag viste tal fra Danmarks Statistik, at inflationen i Danmark nu har ramt det højeste niveau i to år.

Forbrugerpriserne steg i marts med 1 pct. i forhold til samme måned året forinden. Dermed tiltog inflationen, da årsstigningstakten for forbrugerpriserne måneden forinden var 0,6 pct.

Inflationen kan generelt komme i fokus i denne uge med tirsdagens forbrugerprisopgørelse fra USA, og yderligere kan renterne blive påvirket af et stort udbud af statsobligationer fra det amerikanske finansministerium i denne uge.

Læs også
Top job