Investor

Tirsdagens aktier: Grønne aktier gik til bunds i rødt marked

Storudsalg af de grønne aktier var tirsdag med til at trække markant ned i det danske eliteindeks, hvor regnskabsaktuelle Pandora og Demant var blandt de få aktier i grønt.

Begge selskaber opjusterede forventningerne, og smykkeselskabet leverede også opløftende tal for årets første måneder.

- Vi har fokus på de regnskabsaktuelle selskaber med mest opmærksomhed på Pandora, siger senioraktiehandler Christian Thatje fra Sydbank til Ritzau Finans.

- Der er indregnet meget positivt i markedet, hvilket blandt andet kommer til udtryk ved, at markedet går kold i løbet af formiddagen. Markedet mangler en udløser til at tage det næste skridt op, vurderer senioraktiehandleren.

FALD I UDLANDET

Stemningen var generelt dyster på de europæiske aktiemarkeder, hvor det tyske DAX-indeks ved dansk lukketid lå 2,4 pct. lavere.

Det danske C25-indeks blev også presset 2,0 pct. lavere til 1734,58.

GRØNNE AKTIER I RØDT

Aktier i grønne selskaber og aktier, der har klaret sig godt under pandemien, var tirsdag mest udsatte.

Det gjaldt blandt andet Vestas-aktien, der fortsatte nedturen med et fald på 6,7 pct. til 230,40 kr. efter mandagens minus på 4,3 pct.

Faldet kom efter fredagens negative meldinger fra konkurrenten Siemens Gamesa.

- Investorerne frygter, at Vestas også vil nedjustere sine indtjeningsforventninger, vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen forud for onsdagens regnskab fra vindmølleselskabet.

Ørsted-aktien var også under pres og lukkede 5,0 pct. lavere i 872 kr.

PANDORA OG DEMANT OPJUSTERER

Pandora lukkede tirsdag i toppen af C25-indekset med et plus på 6,0 pct. i 751,80 kr., og Demant fulgte efter med et plus på 1,2 pct. i 313,30 kr.

Smykkekoncernen opjusterede mandag aften efter lukketid forventningerne til både den organiske vækst samt driftsmarginalen.

Tirsdag kunne investorerne så yderligere varme sig på et aktietilbagekøb på 500 mio. kr. samt ekstraordinært udbytte på 5 kr. per aktie og en ny strategi med fire vækstben.

- Pandora leverer varen med en ventet opjustering. USA leverer rigtigt stærkt og e-commerce og UK viser også stærke vækstrater. Yderligere udtaler selskabet, at april har været ekstremt stærk, hvilket giver optimisme for de kommende måneder og kvartaler, siger Christian Thatje.

Demant opjusterede også sine forventninger i forbindelse med periodemeddelelsen for første kvartal.

Trods covid-smittetal og restriktioner er væksten vendt til et pænt positivt tal, hvilket understreges med en opjustering og et øget aktietilbagekøb.

På tilbagekøbsfronten løftede høreapparatkoncernen sine forventninger med 0,5 mia. kr. til mere end 2,5 mia. kr. i 2021.

Lige uden for C25 var Jyske Bank også regnskabsaktuel, om end en del af sløret for bankens første kvartal allerede blev løftet i forbindelse med den seneste opjustering i april.

- Jyske Bank følger efter Danske Bank og Nordea med negative renter for erhverv, siger Christian Thatje.

Jyske Bank-aktien tabte 0,8 pct. til 300,20 kr.

ANALYTIKERNYT TIL UNIBREW OG NOVOZYMES

Finanshuset Kepler løftede sit kursmål for Royal Unibrews aktie til 840 kr. fra 750 kr. med en fastholdt købsanbefaling.

Unibrew kunne tirsdag klare sig med et fald på 0,1 pct. til 768,40 kr.

Derudover fik enzymkoncernen Novozymes løftet sin anbefaling til "neutral" fra "underperform" af finanshuset JPMorgan, der samtidig løftede kursmålet til 420 kr. fra 340 kr.

Novozymes-aktien tabte 1,1 pct. til 437,10 kr.

OPJUSTERINGER FRA HUSCOMPAGNIET OG GLUNZ

Blandt sidepapirerne var der nyt fra Huscompagniet, der løftede sine forventninger til hele 2021 i forbindelse med selskabets regnskab for første kvartal.

Investorerne havde dog håbet på mere, og de sendte aktien ned med 0,8 pct. til 126 kr.

Derudover hævede også Glunz & Jensen sine forventninger til regnskabsåret 2020/2021, der sluttede med udgangen af marts. Glunz-aktien blev sendt op med 8,1 pct. til 66,50 kr.

Lån & Spar Bank fastholdt forventningerne til regnskabsåret 2021, og investorerne kvitterede ved at sende aktien ned med 1,8 pct. til 545 kr.

Læs også
Top job