Investor

Aktier/middag: Regnskabssværm præger C25 - medvind til ISS

Der er fuld fart på nyhederne til de danske eliteaktier i denne uge - og torsdag er ingen undtagelse. Fra morgenstunden er der kommet regnskaber fra Netcompany og GN, mens onsdagens regnskaber fra ISS , FLSmidth og Genmab giver højt humør.

Samlet falder C25 dog med 0,3 pct. til 1765,5 efter onsdagens plus på 2,3 pct.

- Generelt kan man sige, at der er kommet nogle rigtige solide regnskaber fra de danske selskaber, hvor ledelserne har fået mere fast grund under fødderne. I februar og marts, hvor selskaberne kom med forventninger til 2021, var sigtbarheden ikke så god. Men den er stærkt tiltagene nu, siger Mikkel Duus-Hansen, der er aktieanalytiker i Spar Nord.

Torsdag morgen viste tal fra Netcompany, at selskabet klarede sig bedre end ventet i første kvartal med en omsætning på 855 mio. kr. og et driftsresultat på 216 mio. kr. mod ventede 817 mio. kr. og 200 mio. kr.

Netcompany fastholder forventningerne, men med en bemærkning om, at det er mere sandsynligt, at resultaterne ender i toppen af prognoseintervallerne end i den nedre ende.

Netcompany stiger 2,5 pct. til 644 kr. torsdag middag.

GN havde umiddelbart ikke mange nyheder at fremhæve i kvartalsregnskabet, da selskabet allerede offentliggjorde mange af tallene i forbindelse med en opjustering den 14. april.

En positiv krølle er dog et nyt aktietilbagekøbsprogram på 2,5 mia. kr., mens der resultatmæssigt blot er tale om en bekræftelse af de tidligere fremlagte tal.

- Vi ser i forbindelse med regnskaberne, at selskaber som Mærsk og GN kommer med aktietilbagekøb. Og det styrker troen på fremtiden, siger Mikkel Duus-Hansen.

GN falder dog 0,7 pct. til 539,20 kr.

Genmab kom med regnskab onsdag efter lukketid, hvor selskabet meldte om markant fremgang i årets første tre måneder.

Aktien ligger med i toppen af eliteindekset med et plus på 2,8 pct. til 2285 kr.

I bunden af indekset ligger Bavarian med et fald på 4,1 pct. til 265,10 kr.

- Det er en aktie, der har haft meget investorbevågenhed i år. Og nu har der været lidt stille, og kursen siver. Aktien er steget på forventningens glæde, men nu afventer vi data, siger Mikkel Duus-Hansen.

Der er generelt kursfald hos flere af de store producenter af coronavacciner torsdag, da EU har erklæret sig parat til at drøfte USA's forslag om midlertidigt at ophæve patentbeskyttelsen af covid-19-vacciner, mens pandemien hærger.

Det er dog usikkert, om drøftelserne har betydning for Bavarian, vurderer investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

Blandt sidepapirerne kom Scandinavian Tobacco Group med regnskab onsdag, og det var krydret med en opjustering af forventningerne til den organiske vækst i det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger. Det er nu på 12-18 pct. mod hidtil mere end 7 pct.

STG-aktien belønnes med en stigning på 9,7 pct. til 127 kr.

Også rederiet Norden opjusterer og venter nu et justeret resultat på 75-125 mio. dollar i 2021, hvor der hidtil var stillet et justeret resultat på 50-100 mio. kr. i udsigt.

Det er i forventning om væsentlig højere indtjening i Dry Operator fra andet kvartal og frem, der ligger bag opjusteringen.

Rederiaktien falder dog 3,3 pct. til 170 kr. efter onsdagens plus på 5,1 pct.

Der er torsdag også tikket en opjustering ind fra forsikringskoncernen Alm. Brand, der nu ser et resultat før skat på 650-700 mio. kr. mod tidligere 600-650 mio. kr.

Aktien falder ved middags tid med 2,3 pct. til 68,50 kr.

ISS ligger helt i toppen af C25 med et plus på 5,6 pct. til 135,85 kr. efter gårsdagens regnskab, der var bedre end frygtet blandt analytikerne.

Det har medført en perlerække af løftede kursmål for aktien fra blandt andet Kepler, Carnegie, Danske Bank, SEB og ABG.

- Det er historien om en langsigtet turnaround. Og så længe de går små skridt frem kvartal for kvartal og ikke skuffer, så får selskabet mere og mere tillid fra investorerne, siger Mikkel Duus-Hansen.

Servicekoncernen ISS havde i første kvartal en organisk vækst på minus 5,6 pct., hvor analytikerne havde frygtet et minus på 9,2 pct

Også FLS blander sig i toppen efter onsdagens regnskab, hvor blandt andet ordreindgangen overraskede positivt.

Her har finanshusene SEB og Danske Bank hævet kursmålet for aktien, og sidstnævnte løftet sin anbefaling til "hold" fra "sælg".

Aktien stiger med 4 pct. til 264,20 kr. efter onsdagens plus på 7,4 pct.

Medicokoncernen Coloplast er aktuel med regnskab for det forskudte andet kvartal, og analytikerne venter et lille fald i omsætningen og et næsten uændret driftsresultat for kvartalet, mens bundlinjen ventes forbedret.

Men sammenligningsgrundlaget er svært, da andet kvartal sidste år var positivt påvirket af lageropbygning i forbindelse med covid-19 udbruddet.

Coloplast falder 0,2 pct. til 1025,50 kr. op til aflæggelsen.

Vestas, der kom med regnskab onsdag morgen, har fået hævet kursmålet af Morningstar, mens Deutsche Bank modsat sænker samme.

Morningstar løfter målet til 176 kr. fra 163 kr. og gentaget "sælg", mens Deutsche Banks reducerer kursmålet med 20 kr. til 260 kr. og gentager den neutrale anbefaling "hold".

Vestas falder torsdag middag med 4 pct. til 238,80 kr efter en stigning onsdag på 8 pct.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.