Investor

USA/åbning: Wall Street retter op oven på tre dages nedtur

Efter kursfald ugens første tre dage er det amerikanske aktiemarked torsdag åbnet med små stigninger. Det så ellers længe ud til en svagt negativ åbning at dømme efter udviklingen på futuremarkedet, men udviklingen er endelig vendt, efter at referatet af det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank gav lidt uro onsdag aften.

Her åbnede flere medlemmer af udvalget døren på klem for, at centralbankens store opkøbsprogram måske skal tilpasses på sigt.

Det sendte små skvulp gennem markedet.

Torsdag genvinder S&P 500-indekset 0,4 pct. Desuden stiger Dow Jones-indekset 0,1 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger 0,7 pct. højere.

Blandt vinderne er Microsoft, der stiger 0,9 pct. fra åbningen, mens en anden kæmpe, det amerikanske teknologiselskab Cisco Systems, derimod falder 2,8 pct.

Cisco, der er en af verdens største producenter af netværks- og kommunikationsteknologi, kom ellers bedre end ventet gennem tredje kvartal målt på både omsætning og indtjening.

Til gengæld skuffede forventningerne til indtjeningen i fjerde kvartal i forhold til analytikernes estimater. Cisco venter i fjerde kvartal en justeret indtjening per aktie på 0,81-0,83 dollar mod ventet 0,85 dollar hos analytikerne ifølge Bloomberg News.

FOKUS PÅ DETAILSEKTOREN

I detailsektoren kan der ventes opmærksomhed om L Brands, ejeren af blandt andet undertøjsmærket Victorias Secret, og varehuskæden Kohl's.

L Brands kom ud af første kvartal med et justeret resultat per aktie på 1,25 dollar mod ventet 1,03 dollar ifølge Bloomberg. Samtidig er prognosen for resultatet per aktie i andet kvartal på 0,8-1 dollar langt højere end de 0,73 dollar, analytikerne sigtede efter.

L Brands falder ikke desto mindre med 0,3 pct., men aktien er også steget 741 pct. siden bunden i marts sidste år.

Straks værre går det Kohl's, der dykker over 10 pct. på det, der ellers ved første øjekast ligner et nydeligt regnskab. Forventningerne opjusteres, og omsætningsvæksten på 70 pct. var større end ventet af analytikerne. Alligevel hersker der ifølge Bloomberg bekymring for, at det stærke salg er midlertidigt og blot løftet af regeringens hjælpepakker.

Modehuset Ralph Lauren taber 4,4 pct. i kølvandet af sit kvartalsregnskab, der viste en omsætning på 1,29 mia. dollar mod analytikernes forventning om 1,21 mia. dollar. Det sammenlignelige salg faldt 4 pct. mod 17 pct. i første kvartal sidste år. Her havde analytikerne ventet en mindre fald - 2,8 pct.

LILLY HAR POSITIVE RESULTATER MED DIABETESMIDDEL

Blandt medicinalselskaberne stiger Eli Lilly 0,8 pct., efter at selskabet har afsluttet det sidste fase 3-studie med diabetes-2-midlet Tirzepatid med succes.

Der er tale om en potentiel skarp konkurrent til Novos Ozempic, og Eli Lilly fortæller, at selskabet venter at kunne indsende ansøgning om markedsføringsgodkendelse af midlet ved udgangen af 2021.

For storbanken Morgan Stanley starter torsdagens nogenlunde roligt på aktiemarekdet, selv om administrerende direktør, James Gorman, har skiftet godt ud på ledelsesstolene. Ted Pick og Andy Saperstein er begge blevet prikket til poster som co-presidents.

Ifølge Bloomberg News er de to kandidater til at overtage posten som administrerende direktør, når James Gorman trækker sig. Han skulle dog have oplyst, at han agter at sidde mindst tre år mere.

Banken giver Dan Simkowitz et ryk fra chef for investeringsforvaltning til hovedansvarlig for strategi sammen med Ted Pick.

Finansdirektøren, Jon Pruzan, bliver driftsdirektør i banken. Til at tage hans plads udnævnes Sharon Yeshaya som finansdirektør i banken, der har hovedsæde i New York.

Morgan Stanley falder 0,6 pct. i formarkedet.

Læs også
Top job