Analytiker: Nedtrykte meldinger fra Norden afspejler umuligt marked
Der var ikke mange lyspunkter i rederiet Nordens regnskab for andet kvartal af 2016, og det kan forklares med, at der heller ikke er mange lyspunkter i rederiets industrier.
Det konkluderer analytiker Casper Blom fra ABG Sundal Collier efter regnskabet onsdag morgen.
- Regnskabet er et udtryk for, at både tørlast- og tankmarkedet er lidt under vand. Tørlast er måske en smule bedre end før, men stadig svært, og tankmarkedet er tilbage til det niveau, man så fra 2010 til 2014, hvor sidste år ligner en positiv undtagelse, siger Casper Blom til Ritzau Finans.
I andet kvartal havde Norden et overskud på det primære driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 12,2 mio. dollar.
Det var nogenlunde som ventet af analytikerne ifølge Ritzau Estimates, og Nordens nedjustering af den forventede helårsindtjening til et klart tab, som følge af dårligere tankrater, kom heller ikke bag på mange.
- Man har kunnet se tankraterne være for nedadgående hele 2016, og Torm kom også med en nedjustering i går, så på den måde er det ikke nogen kæmpe overraskelse, at Nordens produkttankskibe er ramt af noget af det samme. Men det er nok kommet lidt længere og hurtigere ned, end hvad Norden selv havde regnet med, siger Casper Blom som forklaring på, at rederiet var tvunget til at nedjustere.
Andre analytikere bemærker, at Norden i sine fremtidsudsigter lægger en mere negativ tone for dagen end andre rederier, men det lægger Casper Blom ikke så meget i.
- Det er et rederi, som har for vane at være lidt forsigtigt. De har en stærk balance og fyrer ikke pengene af hurtigt, men beskytter sig til dårlige tider, og det er sjældent, at man hører Norden være meget optimistisk.
- Det er jo også udfordringen, at man ikke kan gøre så hulens meget ved markedet. Man kan forsøge at operere sine skibe så godt som muligt og læse markedet, men at påvirke raterne ligger lidt uden for selskabets område, opsummerer Casper Blom.
Norden-aktien falder efter regnskabet 3,2 pct. til 90,50 kr.
Ritzau Finans