Investor

SeaWorld ramt af ny stor nedtur

Aktien i SeaWorld Entertainment Inc. har fået hug, efter at selskabet har oplyst, at det vil stoppe med at betale udbytte.

Artiklens øverste billede
Aktiekursen i SeaWorld er blevet banket i bund efter dokumentaren "Blackfish". Foto: Chris Park

Den kriseramte forlystelsespark SeaWorld er blevet ramt af et nyt hug på børsen. Selskabet oplyste mandag, at det vil mere end halveret den kommende udbyttebetaling, og at al udbyttebetaling fremadrettet vil blive stoppet. Det fik aktien i SeaWorld til at falde med mere end 10 pct. i det såkaldte eftermarked. Dermed er aktien faldet med mere end 35 pct. de seneste 12 måneder.

Tidligere udbetalte SeaWorld 22 cents pr. aktie i udbytte, men ved den kommende udbyttebetaling den 7. oktober hedder den 10 cents pr. aktie den. Efter denne dato vil selskabet ikke længere udbetale udbytte. Udmeldingen om udbyttebetalingen kommer, efter at selskabet tidligere på året meldte om faldende besøgstal og derfor så sig nødsaget til at sænke forventningerne. Det skriver Bloomberg.

Ifølge selskabet vil de penge, som ikke bliver udbetalt til aktionærerne, blive brugt til at udvikle selskabet. Derudover kan aktietilbagekøb komme på tale imod slutningen af 2016.

Nedturen for SeaWorld begyndte i 2013, efter at dokumentarfilmen "Blackfish" viste, de spækhuggere, som bliver brugt til opvisninger i forlystelsesparkerne, led i fangenskab. Derudover viste filmen, at en spækhugger ved navn Tilikum havde været involveret i flere dødsulykker. Det fik kritikken til at hagle ned over SeaWorld.

I marts i år meddelte SeaWorld, at selskabet ikke længere vil avle spækhuggere. Dermed bliver de spækhuggere, som nu er at finde i SeaWorld, den sidste generation af spækhuggere i parkerne.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.