Investor

Lauritz.com er blevet politianmeldt for salg af rejse

Rejsegarantifonden har politianmeldt auktionshuset Lauritz.com.

Parret bag auktionshuset Lauritz.com. Bengt Sundstrøm og Mette Rode Sundstrøm. Arkivfoto

Det børsnoterede auktionshus Lauritz.com er blevet politianmeldt for at have overtrådt reglerne i Rejsegarantifonden. Det er sket i forbindelse med, at auktionshuset har solgt en pakkerejse, oplyser Rejsegarantifonden mandag på sin hjemmeside.

Ifølge Rejsegarantifonden er Lauritz.com registreret i fonden som formidler af pakkerejser for den tyske rejseudbyder TransOcean Kreuzfharten.

»Lauritz.com A/S har imidlertid udbudt og solgt en pakkerejse i eget navn, dvs. med Lauritz.com som ansvarlig rejseudbyder. Det er i strid med selskabets registreringsvilkår i Rejsegarantifonden, og derfor har fonden indgivet politianmeldelse,« skriver Rejsegarantifonden.

Lauritz.com blev børsnoteret i Sverige sidste sommer. Børsnoteringen skulle bl.a. sikre virksomheden finansiel styrke til fremtiden. Samtidig skulle den nye kapital være med til at betale af på ejerens kæmpegæld i forbindelse med et kuldsejlet vinslot i Frankrig.

Hverken vejen til eller tiden på børsen har været nem for auktionshuset. Få minutter inden auktionshuset skulle børsnoteres, blev noteringen udskudt. Lauritz.com prøvede dog igen til en lavere udbudskurs, og i andet forsøg lykkedes det at få børsnoteret auktionshuset.

Efterfølgende har selskabet dog ikke kunnet levet op til investorernes forventningerne, og aktiekursen er således faldet fra en lukkekurs på åbningsdagen på 16,2 svenske kr. til 6,75 svenske kr.

Læs også
Top job