Aktier

USA/åbning: Twitter er lyspunkt i sure markeder efter ringe jobrapport

Pæne plusser torsdag afløses fra handelsstart fredag af fald på de amerikanske aktiemarkeder, efter at den amerikanske jobrapport for marts viste et betydeligt fald i beskæftigelsen uden for landbruget.

Det brede S&P 500-indeks bakker fra start med 0,3 pct., Dow Jones-indekset dropper med 0,6 pct., og teknologitunge Nasdaq taber 0,3 pct.

Forud for offentliggørelsen af den amerikanske jobrapport lå futures med fald omkring 0,1 pct. Efter tallets offentliggørelse tog den negative stemning dog til.

Jobrapporten viste, at beskæftigelsen uden for landbruget faldt med hele 701.000 personer i marts. Det var dermed meget værre end ventet, da der blandt økonomerne var forudset et fald på 100.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Fredagens amerikanske jobrapport satte dermed en brat stopper for det længste jobopsving i amerikansk historie med 113 måneder i træk med positiv beskæftigelsesvækst.

Med til historien hører, at jobrapporten er forældet, da dataindsamlingen til rapporten sluttede 12. marts, og det er først efter den dato, at coronaeffekterne for alvor har ramt USA. Bare i de seneste to uger har 10. mio. amerikanere anmodet om ledighedsunderstøttelse.

Dermed er der lagt op til en trist jobrapport for april, vurderer en række økonomer.

Torsdagen bød ellers på solide aktiestigninger. Den mildere stemning torsdag skyldtes et markant løft i olieprisen, mens historiske arbejdsløshedstal dog trak den anden vej.

Stemningen var løftet af, at olieprisen over to gange hoppede op torsdag. Først fik den et løft på forlydender om, at Kina vil udnytte den lave pris omkring 20 dollar per tønde til at fylde sine nødlagre.

Dernæst kom Donald Trump på banen med en melding om, at Saudi-Arabien og Rusland vil sænke deres produktion med 10-15 mio. tønder om dagen. Et resultat af en telefonsamtale med den saudiske kronprins Mohammed Bin Salman.

TWITTER PÅ GRØN GREN

En løftet anbefaling fra Goldman Sachs løfter Twitter-aktien fredag. Goldman Sachs har ifølge Bloomberg News løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "neutral", mens kursmålet skæres til 35 dollar fra 39 dollar.

Goldman Sachs noterer i sin analyse af Twitter-aktien, at aktien er undervurderet efter de seneste fald, særligt fordi flere brugere benytter sig af det sociale medie under coronakrisen.

Twitter-aktien stiger 3,8 pct. kort inde i dagens handel.

Constellations Brands, der tjener sine penge på øl, vin og spiritus med mærker som Corona og Svedka i folden, har aflagt regnskab for selskabets forskudte fjerde kvartal, hvor salget og indtjeningen er bedre end ventet, men hvor det ikke er muligt at komme med en prognose for det nye regnskabsår som følge af coronavirusudbruddet.

Det sammenlignelige salg er i fjerde kvartal steget med 5,9 pct. til 1,90 mia. dollar, hvilket er lidt over analytikerkonsensus ifølge Bloomberg News på 1,84 mia. dollar.

Den sammenlignelige indtjening per aktie er i kvartalet steget til 2,06 dollar fra 1,84 dollar, hvor analytikerne ventede 1,65 dollar.

Investorerne kvitterer med en stigning på 0,6 pct.

Aktiemarkedets helt store vindere torsdag, oliekæmperne Chevron og Exxon Mobil, fortsætter stigninger fredag.

Investorerne sender Chevron-aktien op med 2,9 pct. efter en stigning på 11,0 pct. torsdag.

Exxon Mobil-aktien stiger 3,9 pct. efter en stigning på 7,7 pct. torsdag.

/ritzau/FINANS

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.